eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rekordot dönt a sportfogadás - Lapszemle

A Magyar Idők cikkéből kiderül: már tervezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető vasútvonalat. A Magyar Nemzet arról ír, hogy fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: már tervezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető vasútvonalat. A 22 kilométeres szakasz 7 kilométeres része a föld alatt menne, és a két kifutópálya között érkezne be a terminál alá. A speciális követelmények miatt a reptéri előkészület két évet is igénybe vehet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél. A lap által megkérdezett szakszervezeti vezető szerint a védőnők közös informatikai rendszere gyakorlatilag működésképtelen, jelentősen megnőtt a papírmunka és a jogszabályi háttér sincs összhangban. Az újfajta szűrés nem csak gyakoribb védőnői látogatást jelent, de azt is, hogy a szülőknek a gyermek 6 éves koráig 12 speciális kérdőívet is ki kell tölteniük.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: rekord évet zárhat idén a sportfogadás. A Szerencsejáték Zrt. tíz százalék feletti bővülést vár ebben az évben a már tavaly is 170 milliárd forintos árbevételt hozó sportfogadás-üzletágtól. A kategória zászlóshajója a Tippmix, hetente átlagosan 1,4 millió szelvényt adnak fel a játékosok, ezeken 10,8 millió fogadást kötnek.

A Portfolio cikkéből kiderül: miközben az egész Európai Unióban Magyarország halad a leggyorsabban a hétéves fejlesztési keretének nyertesekkel való lekötésével, aközben még mindig nagyon kevés pénzt kértek a magyar hatóságok Brüsszeltől, ami az EU fővárosában is fejtörést okoz. Az EU-pénzek gyors magyarországi kifizetési tempója és a csordogáló brüsszeli kifizetések együttes következménye egyébként jól látszik a magyar államháztartás hatalmasra ugró deficitjén is – jegyzi meg a gazdasági portál cikke.

A Napi.hu arról ír, hogy késhegyig menő harcot vívnak egymással az Egyesült Államokban a hagyományos áruházak, a német tulajdonú diszkontok és az internetes kiskereskedő, az Amazon.com új tulajdona, a Whole Foods. Dollárcentenként faragják le a termékek árát, hogy elszipkázzák egymás elöl a vevőket.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: több mint 10 millió forint értékben vásárolt golyóálló mellényeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV a közelmúltban több hasonló beszerzést is elindított, azokban éleslőszerek és speciális muníciók szerepeltek a vásárlási listán. Az indoklás szerint a hivatal emberei sokszor veszélyes, felfegyverzett adócsalókkal és csempészekkel kerülnek szembe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×