eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meglepő helyen tankoltak a rendőrök

Megkezdődött a pere a vád szerint bűnszervezetben üzemanyagot lopó, és azt a napi árnál jóval olcsóbban értékesítő társaságnak, akiktől három rendőr is rendszeresen vásárolt. Az egyenruhások szerint az nem bűn, ha valaki olcsón jut benzinhez - írta a Magyar Idők.

Megkezdődött a XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon az a tárgyalássorozat, amelyben a vádlottakat folytatólagosan, bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség. A vád szerint a banda tagjai üzemanyagot loptak, és mások mellett három – jelenleg is állományban lévő – rendőr is rendszeresen vásárolt tőlük - írta a Magyar Idők.

A szervezetet két éve a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai leplezték le, miután gyanús lett az üzemanyagtolvajokkal rendszeresen kapcsolatot tartó három tiszthelyettes. Hónapokon át lehallgatták és megfigyelték őket, így térképezték fel azt az ötfős budapesti bandát, amelynek tagjai havi több millió forintot tettek zsebre.

 A vád szerint a három rendőr, Gy. László hatodrendű, Sz. András Péter hetedrendű és V. Gergő nyolcadrendű vádlottak 2014. március 7. és 2015. április 15. között a lopott, a Shell Zrt. tulajdonában lévő üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, honnan származik az áru.

A feketepiacon 2014 májusa és 2015 áprilisa között körülbelül 36 ezer liter üzemanyag talált gazdára. Az ár 280 és 310 forint között mozgott, így a nyomozók által megfigyelt időszakban legalább 11 millió forint forgalmuk volt az orgazdáknak. A vádlottak azt állítják, hogy mindössze pár száz liter gázolajat adtak el, és szó sincs hatalmas üzletről.

A rendőrként dolgozó hatodrendű vádlott szerint rendben lévő, ha valaki olcsóbban szeretne hozzájutni valamihez - írta a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×