eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az egészségügyet elkerüli a nemzetgazdaság növekvő teljesítménye

Az egészségügyet elkerüli a nemzetgazdaság növekvő teljesítménye

A mai megbeszélésen sem közeledtek az álláspontok az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelős államtitkársága és az egészségügyi dolgozók szervezetei között – mondta el az InfoRádiónak Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszevezetének elnöke.

A tavalyi egészségügyi ágazat béremeléséről szóló megállapodás szerint évenként felül kell vizsgálni annak tartalmát, és ha a nemzetgazdaság teljesítménye lehetővé teszi, a munkavállalók javára eltérnek az eredeti egyességtől – emlékeztetett a szakszervezet elnöke.

„Örvendetes tény, hogy a nemzetgazdaság jobban teljesít”

– jegyezte meg. Így idén sor került a minimálbér és a garantált bérminimum emelésére, ezért a szakszervezet azt várja, hogy ennek megfelelően korrigálják az egészségügyi dolgozók fizetését is.

Mivel a hétfői megbeszélésen nem közeledtek az álláspontok az EMMI és az egészségügyi szervezetek között, ezért október 20-án újabb egyeztetések várhatók. A szakszervezeti elnök ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az egyezség elősegítésének érdekében a munkavállalói érdekképviseletek írásban fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, valamint az illetékes államtitkárokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×