eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Tekerjen, tavasszal versennyel indul újra a bringakampány!

Tekerjen, tavasszal versennyel indul újra a bringakampány!

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub, amelynek keretében újraindítják a "Bringázz a munkába" kampányt.

A fenntartható közlekedési módok terjedése, a kerékpározás feltételeinek és a közlekedési kultúra országos javítása, valamint a kerékpárral rendszeresen közlekedők számának bővítése érdekében kötött együttműködési megállapodást a fejlesztési tárca a Magyar Kerékpárosklubbal.

Révész Máriuszt, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos közölte: a „Bringázz a munkába” régen is  közös projektje volt a MKK-nak és a NFM-nak. Az a cél, hogy minél többen kerékpárral járjanak munkába. Az elmúlt években nyolc-tízezer ember vett részt a kampányban, nagyon remélem, hogy tavasszal, ha sikerül újraindítani, ezt a számot túlszárnyaljuk - tette hozzá.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője elmondta: "a „Bringázz a munkába” kampány keretében cégek, települések és akár csapatok tudnak versenyezni egymással. Ki is tudják majd hívni egymást. Lesz  mobiltelefonos applikáció, a bringás reggeliket is folytatjuk, és új helyekkel szeretnénk bővíteni. A helyi események szervezésébe szeretnénk bevonni cégeket és önkormányzatokat is."

A szervezők várhatóan télen keresik fel a lehetséges résztvevőket, a tavasszal induló programsorozathoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×