eur:
394.88
usd:
371.83
bux:
66389.2
2024. április 16. kedd Csongor
Ütős vendéget fogadott Orbán Viktor

Ütős vendéget fogadott Orbán Viktor

Úgy tűnik, a magyar ökölvívás számára az egyik lehetséges kitörési pontot a határon túli magyar fia­tal bunyósok bekapcsolása jelenti a hazai versenyrendszerbe, ezt a célt szolgálja a székelyföldi akadémiahálózat kialakítása. Ennek a projektnek a bemutatása is szerepelt annak a beszélgetésnek a napirendjén, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök hívta meg csütörtökön a Parlamentbe Erdei Zsoltot, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség áprilisban megválasztott elnökét - írja a Magyar Idők.

„Szerda este fél nyolckor kaptam a telefonhívást, hogy csütörtök reggel vár a miniszterelnök úr” – mondta a Magyar Időknek a profi és amatőr világbajnok Erdei, a magyar hivatásos ökölvívás legendája, akinek az első pillantásra talán váratlannak tűnő látogatása korántsem volt előkészítetlen.

Ennek részeként készült egy szakmai anyag, amelynek kulcseleme a határon túli magyar bokszoló fiatalok bevonása a hazai versenyrendszerbe, és hosszabb távon a nemzeti válogatottakba a Székelyföldön kialakítandó akadémiai rendszer segítségével.

„A székelyföldi bokszakadémia központja Gyergyószentmiklóson lesz, további öt alközponttal, amelyek közül Nagyszalonta a Partium része, ellenben Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy nagyon is a Székelyföldhöz tartozik" – részletezte Madár a határon túli magyar fia­talok aktivizálásának tervét.

Erdei Zsolt szerint a magyar nehézatlétikában, ezen belül az ökölvívásban is tapasztalható némi visszaesés, hullámvölgy, és az elnök azzal is tisztában van: időből van a legkevesebb.

„Ezért nem mentem üres kézzel a miniszterelnök úrhoz, tudtam, hogy konkrétumokkal kell szolgálnom, hiszen az üres szólamok ideje lejárt. Felvázoltam azokat a szerkezeti átalakításokat, amelyekkel biztosítva látjuk a szakmai előrelépést. Nem vitás, a 2020-as tokiói olimpián már látszaniuk kell az első eredményeknek, és a mai junior és ifjúsági generációt látva talán már fel is bukkant az a néhány ökölvívó, aki középtávon is eredményes lehet, de a jelen legjobbjairól, élen a közelmúltbeli hamburgi világbajnokságon szerepelt Harcsa Zoltánról, Kovács Richárdról és Hámori Ádámról, sem szabad lemondanunk. A tehetségkiválasztás mellett hasonlóan lényeges a helyes, hatékony menedzselés."

Az ökölvívó-szövetség elnöke arról is beszélt, hogy bár konkrét ígéretet egyelőre nem kaptak, a székelyföldi akadémiai rendszer kiépítésének gondolata optimális esetben állami szerepvállalást is vonhat maga után - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×