eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még nem is épül, máris túlárazott a Budapest-Balaton kerékpárút - lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy regionális különleges műveleti, köznyelvi nevén kommandós vagy deszantos parancsnokság jöhet létre a honvédség elitalakulatának bázisán. A Világgazdaság azt írja, hogy 2020-ig 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére, nagyrészt építészeti munkákra

A Magyar Idők úgy értesült, hogy regionális különleges műveleti, köznyelvi nevén kommandós vagy deszantos parancsnokság jöhet létre a honvédség elitalakulatának bázisán. Ez a gyakorlatban egy szolnoki ezred dandárrá alakítását, valamint létszámnövelést és haditechnikai fejlesztést jelent. Hamarosan hadgyakorlatot is tartanak - olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet szerint a Budapestet a Balatonnal összekötő új kerékpárút már az első kapavágás előtt jelentősen túlárazottnak tűnik. Egy kilométer 80-100 millió forintba kerül, pedig több mint a fele nem külön út lesz, hanem felfestés - mutat rá a lap, amely úgy tudja, hogy a kormány nem készíttetett felmérést az út várható kihasználtságáról.

A Portfolio azt írja, hogy az uniós pénzek kifizetése 2965 milliárd forinton áll, tehát a 7 éves keretösszeg több mint harmadát már átutalták a nyerteseknek. Ebből idén 1402 milliárd forintos kifizetést teljesített a a kormány, ami a 2017-es cél 68 százaléka, vagyis az államigazgatásban dolgozóknak 3 hónapjuk maradt arra, hogy kiutalják a fennmaradó 662 milliárdos összeget - olvasható a portálon.

A Világgazdaság azt írja, hogy 2020-ig 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére, nagyrészt építészeti munkákra. Az intézmény hamarosan kap egy MR-készüléket és egy érfestő berendezést is. A Péterfy Sándor utcai kórház 1,1 milliárd forintból újul meg az Egészséges Budapest program keretében, az intézmény eszközeinek fejlesztésére pedig 192 millió forint jut - olvasható a lapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×