eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lázadnak a sportorvosok - lapszemle

Sok konyhai pára és szagelszívó pocsék eredményt ért el a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén, amelyen 31 készüléket vizsgáltak – írja a Napi.hu.

Lázadnak a sportorvosok az új szabályozás ellen – közli a Magyar Nemzet. Egy rendeletmódosítás következtében ugyanis bizonyos esetekben a sportorvos feladatait az amatőr sportoló háziorvosa vagy házi gyermekorvosa is elláthatja. A Magyar Sportovostársaság vezetősége korábbi állásfoglalásában megdöbbentőnek nevezte, hogy gyengítik a sportegészségügyi ellátórendszer szakemberbázisát.

Iskoláink egy része leragadt a XX. században, éppen ezért mind a tartalomnak, mind az oktatási módszereknek meg kell újulniuk – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Csépe Valéria, az új alaptantervet megalapozó fejlesztési projekt vezetője, aki arról is beszélt, hogy kevesebb tényanyagra és több képesség- és készségfejlesztésre lesz szüksége a jövő diákjának. Mint mondta: van amit túl korán tanulnak a gyerekek és van, amit teljesen fölöslegesen oktatnak kétszer.

Sok konyhai pára és szagelszívó pocsék eredményt ért el a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén, amelyen 31 készüléket vizsgáltak – írja a Napi.hu. A teszt győztesének legnagyobb hátránya, hogy közel félmillió forintba kerül, ám az ár nem feltétlenül irányadó és az első 6 készülék között vannak 60 és 120 ezer forint között kapható termékek is. Bővebben a tesztről a portálon olvashatnak.

A Világgazdaság szerint óriási mozgástér van az államkasszában, hiszen a második negyedévet is pluszban zárta a kormányzati szektor, így az első fél évben 270,5 milliárd forint – a GDP 1,5 százaléka – volt a többlet a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint izgalmas hónapokra lehet számítani azt illetően, mi lesz a kormámykasszában lévő többlettel.

Kivonulhat a Tesco Magyarországról, sőt a négy kelet-közép-európai leányvállalatot magába foglaló Tesco Europe-tól is meválhatnak 2018-ban, amennyiben a helyi munkavállalók nem állnak el követeléseiktől – közli a Magyar Idők. A lap információi szerint ugyanis az anyacég a régiós üzleti terv alapján egyáltalán nem tervezi tovább emelni a bérkiadásait.

Hamarosan korlátozhatják a dél-amerikai baromfi Európai Unióba való behozatalát – olvasható a Magyar Nemzetben. A brazíliai baromfit ugyanis nem az európai szokás szerint, léghűtéssel tartják frissen kopasztás után, hanem alacsony hőmérsékletű folyadékba, vegyszerezett vízbe mártják, ám e vegyszerek Európában nem megengedettek, csupán egyelőre elnézik mindezt a hatóságok Brazíliának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×