eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy változás a ferihegyi repülőtéren

Várhatóan október 9-ig a kettőből csak egy futópálya tudja fogadni és indítani a repülőgépeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Budapest Airport szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azért volt szükség a 2-es pálya lezárására, mert karbantartást végeznek. A szakemberek ebben az időszakban cserélik ki a pálya teljes hosszában a betonelemek közti fugát.

A munka a felhasznált speciális anyag miatt csak száraz időben végezhető, emiatt elképzelhető, hogy a bejelentett pályazárat meg kell hosszabbítani. A repülőtér ugyanakkor egy pályával is biztonságosan tud üzemelni - olvasható a közleményben.

A fuga lecserélésétől azt is várják a szakemberek, hogy kevesebb fagyás miatti repedést és töredezést kell javítani a téli szezon végén, mert nem szivároghat a betontáblák közé a víz, mint a korábbi tömítőanyag esetében.

A Budapest Airport szakemberei a pályazár ideje alatt elvégzi emellett a vízelvezető csatornák tisztítását, ellenőrzik a fénytechnikát és lekaszálják a füvet a pálya melletti biztonsági sávban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×