eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Önálló listát állít a 2018-as választásra a DK

A Demokratikus Koalíció koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásokra - közölte az ellenzéki párt.

"A DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban" - írták a közleményben, hozzátéve: amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel és kultúrájukkal, továbbá a DK szerint ellentétes a demokratikus ellenzék és "a remélt új köztársaság" érdekeivel.

Leszögezték: a DK a továbbiakban nem folytatja a közös listáról az MSZP által elindított "vég nélküli vitát, amely kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között". A DK úgy értékeli, az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája lehetetlenné teszi a közös listás indulást.

A Demokratikus Koalíció elnöksége ezért úgy döntött, hogy a DK koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra; a párt listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti - tudatták.

Hozzáfűzték: tárgyalásokat az egyéni választókerületekben induló jelöltekről kell folytatni, erre készek állnak valamennyi "demokratikus ellenzéki párttal".

"Az arányosság, a méltányosság szempontjai alapján gyorsan megállapodásra juthatunk. Csak elszántság kell hozzá" - véli a DK.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×