eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Csalás vádja és béremelési kezdeményezés a parlamentben

A németországi választások, a korrupció és a béremelések ügye is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Az informatikai rendszer hibája miatt technikai szünettel kezdődött az Országgyűlés ülése, majd fél órás csúszás után Németh Zsolt, a parlament Külügyi bizottságának fideszes vezetője sorsdöntőnek nevezte a hétvégi németországi választásokat Európa szempontjából és gratulált Angela Merkel kancellárnak és pártjának, továbbá sok sikert kívánt a következő négy év munkájához. A várható német kormányzati politika irányát tekintve a politikus változást várt a bevándorláspolitika tekintetében is.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára válaszában úgy látta, hogy változik Európa, látszik ez a német választások eredményén is, amelynek vesztese - a politikus szavai alapján - a német baloldal.

Szakács László a szocialisták részéről az önkormányzatok napjára emlékeztette a képviselőket, majd a helyhatóságok hatásköreinek megnyirbálása ellen emelt szót, és több az önkormányzatok megerősítését érintő kampányüzenetet is megfogalmazott.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára viszont úgy látta, hogy az önkormányzatok hatásköreit elsőként a Horn-kormány csökkentette drasztikusan, költségvetési megszorításaival.

Hadházy Ákos, az LMP képviselője a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett csalássorozatra emlékeztette képviselőtársait, amelyet már a kormány is elismert, a politikus ellen azonban továbbra sem indult eljárás.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában "szaloncigányozásnak" nevezte az ellenzéki képviselő felszólalását, majd hangos bekiabálások mellett fontos célnak nevezte a cigány kisebbség támogatását.

Földi László, a KDNP képviselője a családok megerősítése mellett szólalt föl, rámutatva, hogy 2018. a családok éve lesz. Rétvári Bence válaszában úgy látta, hogy Magyarország a magyar családok gyarapodása révén tud egyre fényesebbé válni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője pártja béruniós kezdeményezését mutatta be ismét a Ház előtt, aláhúzva, hogy a kormány gazdaságpolitikája a magyar munkavállalók érdekei ellen hat.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára viszont úgy látta, hogy ha a Jobbiknak valóban fontos lenne a béremelések ügye, akkor megszavazta volna a minimálbér emeléséhez szükséges adócsökkentéseket tavaly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×