eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István ezt tette a hírhedt fakockával

Tarlós István ezt tette a hírhedt fakockával

A főpolgármester megnyugodott, hogy végre elindul a a 3-as metró felújítása. A kivitelezés gyakorlatilag már megkezdődött. Nem beszélve a szerelvények felújításáról, ami egy éve folyik.

A fanyalgás rögtön elindult. Eddig az volt a baj, hogy a munka nem kezdődik, most az a nóta járja, hogy a ciklus végére nem fejeződik be - nyilatkozta Tarlós István az Indexnek.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a metró október végétől, november elejétől nem fog járni, de persze az északi szakaszról beszélünk.

Tarlós István kérdésre válaszolva kijelentette, hogy lesz elegendő autóbusz és buszvezető is a metró pótlására.

Mint mondta: "A BKV vezérigazgatója biztosított arról, hogy kellő számú buszvezető lesz majd."

A metrókocsik felújításáról azt mondta: összesen 13 szerelvény van Budapesten, ebből 7 közlekedik hatósági engedéllyel.

Szóba került a "fakocka" is. Erről a főpolgármester azt a tájékoztatást adta, hogy "a BKV vezetőjénél van. De ne kavarjuk azt, ami úgyis zavaros. Egy bizonyos. Ezeknek az ajtóhibáknak egyike sem szoftverhibából ered, hanem olyan külső mechanikus tényező hatására, ami még tisztázatlan."

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×