eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A miniszterelnök szerint a kormány készen áll a keresztény Magyarország jövőjének megvédésére - a nap hírei

Megfordíthatónak tartja a magyarok sorsát az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Őrizetbe vettek egy fiatal férfit a londoni metrómerénylettel összefüggésben a brit rendőrök.

A miniszterelnök szerint szembe kell fordulni a Soros-tervvel, amely bevándorló-országokká, kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat. Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 11. országos kongresszusán azt mondta: ki kell tartani a következő választásig, mert a kormány készen áll a keresztény Magyarország jövőjének megvédésére. A kongresszuson Erdő Péter esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy a kereszténység Európa olyan öröksége, amellyel gazdálkodnia kell. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke pedig azt emelte ki, hogy Magyarország ismét frontországgá vált.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország rendkívüli mértékben szolidáris az illegális bevándorlás ügyében Németországgal. Szijjártó Péter a német kancellár nyilatkozatára reagált, amelyben Angela Merkel a közösségi pénzügyi támogatásokra utalva arról beszélt: nem marad következmények nélkül menekültügyben az uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása. A magyar tárcavezető azt mondta: Magyarország több mint 800 millió eurót költött a határvédelemre és ehhez semmilyen segítséget nem kapott.

Felkészült a durva választási kampányra a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának új vezetője. Gulyás Gergely október 2-tól váltja Kósa Lajost a poszton. A leendő frakcióvezető a Magyar Időknek azt mondta: az ellenzéki durvaságokra keményen és határozottan, de nem durván kell válaszolni. Közölte: a párt a következő ciklusban az eddigi eredményekre építve szeretné folytatni az ország megerősítését és a nemzetegyesítés határokon átívelő programját.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint legyőzhető Orbán Viktor és megfordítható a magyarok sorsa. Botka László Budapesten az MSZP-választmány ülésén úgy vélte: a kormányváltást akaróknak szövetségre kell lépniük, ennek nincs alternatívája. Szólt arról is, hogy úgy tűnik, nem minden ellenzéki párt akarja leváltani a kormányt, hanem saját politikai túléléséért küzd. Szeged polgármestere hangsúlyozta: szociáldemokrata programjuk a többi közt a szegények felemelését, a nyugdíjak emelését, az iskolák, a kórházak színvonalának javítását célozza.

A családtámogatással, az oktatással, az egészségüggyel, a korrupcióval és az euró bevezetésével is foglalkozik az Együtt 2018-as választási programja. A Szabadság és igazságosság című kiadványt ismertetve Juhász Péter, az ellenzéki párt elnöke elmondta, hogy Magyarországot nem olyannak képzelik el, mint amilyen most, valóban fejlődő, európai államot akarnak, ahol minden ember egyformán jól érzi magát.

A Kárpát-medence és a világ magyarsága legnagyobb lovas eseményének nevezte a Nemzeti Vágtát a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Vargha Tamás a 10. alkalommal megrendezett esemény nyitóünnepségén arról beszélt: a huszárság méltán szerzett hírnevet Európában és világszerte. A Hősök terén kialakított speciális pályán 72 település lovasai versenyeznek. A kétnapos rendezvény idejére az idén is lezárták az Andrássy utat a forgalom elől.

A fűtésrendszer átvizsgálására figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A fűtési szezon október 15-én kezdődődik. A katasztrófavédelem közleménye szerint technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése. A rendszeresen karbantartott és kitisztított készülék pedig nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

Őrizetbe vett a brit rendőrség egy 18 éves férfit a londoni metróban pénteken elkövetett merénylet ügyében. A fiatal férfit a délkelet-angliai Dover kompkikötőjében fogta el a kenti rendőrség, de a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem közölt. A brit terrorkészültségi szint továbbra is a legmagasabb szinten marad. Pénteken a brit főváros egyik földalatti vonalán egy pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a reggeli csúcsforgalom idején. A támadásban 30 ember megsérült. Egyikük állapota sem súlyos.

Olaszországban 47-re emelkedett a chikungunya-láz betegeinek száma. Közülük a legtöbbet a középső Lazio tartományban regisztrálták a hatóságok, de a vírus már az ország más részein is megjelent. Anzióban és Róma egyik egészségügyi körzetében leállították a véradást. A szükséges vérmennyiséget Olaszország más részeiből pótolják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×