eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem dobtuk a tojást

Nem okozott pánikot a hazai piacon a tiltott rovarölő szerrel szennyezett tojások ügye. A hatóság időben lépett, így a vásárlói bizalom sem csorbult. A Magyar Időknek nyilatkozó kereskedők szerint a forgalom az utóbbi hetekben sem csökkent, a vásárlók zöme ugyanakkor jóval tudatosabban teszi a kosarába a termékeket.

Bár az elmúlt hetekben nemcsak külföldi, hanem magyar tojásokban is talált tiltott rovarölő szert a hatóság, úgy tűnik, a magyar vásárlók bizalma továbbra is rendületlen. A Magyar Időknek nyilatkozó áruházláncok tapasztalatai azt mutatják, hogy az európai uniós tojásbotrány ellenére nem kerül kevesebb tojás a magyarok kosarába.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint a magyar hatóság megfelelő gyorsasággal lépett fel az európai rovarölőszer-szennyezési ügyben, így a vásárlói bizalom sem sérült. A CBA boltjaiban ezért nem tapasztaltak visszaesést a forgalomban a tojásbotrány kirobbanását követően, hozzátéve, hogy ugyanakkor az elmúlt hetekben láthatóan javult a vásárlói tudatosság, egyre többen nézik meg, hogy mit tesznek a kosarukba.

A Spar Magyarország sajtóosztálya is azt jelezte: a korábban megszokottnál többen nézik meg a tojásokon található jelölést, az értelmezéssel kapcsolatban pedig elvétve kérnek segítséget az áruházlánc alkalmazottaitól. Bizonytalanság nincs a fogyasztók körében, a forgalomban nem volt változás az elmúlt időszakban. Ugyanakkor jelezték: a tojást továbbra is folyamatos ellenőrzés mellett veszik át, a termékek nyomon követhetősége minden esetben biztosított.

Hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek a beszállítók és a termékeik ellenőrzésére a két hazai diszkontláncnál is. Az Aldi sajtóosztályától a Magyar Idők megtudta: a 125 magyarországi üzletben kizárólag hazai forrásból származó tojás kapható, ahogyan a Lidlben is magyar tojást vásárolhatnak a fogyasztók. Jelezték: a beszállítókkal szemben eddig és ezután is kompromisszumokat nem ismerő, magas elvárásokat támasztanak, ami a fogyasztói bizalomhoz is hozzájárulhat. A vásárlók ugyanis az elmúlt hetek tapasztalatai szerint sem vesznek kevesebb tojást, mint korábban - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×