Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hiánypótló felmérést végez a Kildara kulturális csoport, hogy megmutatkozzon, milyen olvasási, olvasói szokások uralkodnak Magyarországon - mondta az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Ordódy Eszter hozzátette, a kérdőív kitöltése mindössze néhány perc-

A kulturális csoport szóvivője elmondta, az összes oktatási intézményt, könyvtárat megkeresik, hogy minden ifjúsági réteget elérjenek, hiszen ők olvasnak a legtöbbet, hozzátéve, hogy de a felnőttek válaszaira is kíváncsiak.

„Huszonkét évvel ezelőtt volt utoljára ilyen nagyszabású olvasói felmérés.

olvas 2

Azt szeretnénk felmérni, hogy inkább papíralapú vagy elektronikus könyvet olvasnak-e az emberek, hányan töltenek le illegálisan könyveket. Milyen könyvek a népszerűek: a hazai vagy külföldi szerzőké, egy ember átlagosan hány könyvet olvas évente, tagja-e könyvtárnak. Ezekkel feltérképezhetőek az országban az olvasási szokások.”

Az online kérdőívet a Kildara honlapján és Facebook-oldalán lehet kitölteni, szeptember 30-ig – mondta Ordódy Eszter, hozzátéve, hogy a kitöltés hivatalosan tíz percet vesz igénybe, de a szóvivő szerint három-négy perc is elég.

olvas

„Remélhetőleg futótűzként fog terjedni a közösségi oldalakon. Látszódni fog, hogy az ország melyik részében megy jobban az olvasás az embereknek, azaz hol nagyobb a kedv és hol igényel több promóciót a téma. Rengeteg író-olvasó találkozót szervezünk, a középiskolákban rendhagyó irodalomórákat tervezünk tartani.”

Rengeteg fiatal ír, akiknek, bár több könyves blogger ad teret, nincs lehetősége publikálásra, a tervezett Kildara magazinban nagy publicitást kaphatnak – mondta el Ordódy Eszter. A kulturális csoport szóvivője jelezte, az olvasási teszt eredményeit már várhatóan október végén meg lehet nézni a Kildara honlapján, ahol a további programjaikról is lehet tájékozódni.