eur:
393.56
usd:
368.24
bux:
66117.87
2024. április 24. szerda György

Készülődik az ellenzék

Az MSZP Hajdúszoboszlón, a Jobbik Siófokon tart mától kihelyezett frakcióülést, míg az LMP péntektől Zalaegerszegen kezdi meg a felkészülést az őszi ülésszakra és a kampányra - írja a Magyar Idők.

Szeptember 18-án kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, amelyre az ellenzéki pártok is megkezdik a felkészülést.

Mától két napon át Hajdúszoboszlón ülésezik az MSZP frakciója, ahol információink szerint elsősorban az őszre várható törvényalkotás lesz a téma, illetve annak meghatározása, hogy a Tóth Bertalan vezette képviselőcsoport immár „teljes kampányüzemmódban” milyen ügyeket tartson napirenden. A kihelyezett frakcióülés munkájába később bekapcsolódik az MSZP elnöksége és a parlamenti mandátummal nem rendelkező Molnár Gyula pártelnök, illetve Botka László miniszterelnök-jelölt is. A Magyar Idők információi szerint ekkor értékelik, hogy Botka milyen eredményeket ért el decemberi bejelentkezése óta. Egészen biztosan szó lesz az Együtt által készíttetett és kedden közzétett kutatás eredményéről, amely szerint az „új ellenzéki szavazók” körében az MSZP miniszterelnök-jelöltje alig népszerűbb Vona Gábornál, a Jobbik elnökénél, aki ugyancsak pártja kormányfőaspiránsa. Botkát nagyságrenddel megelőzi az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely vagy saját párttársa, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke.

Ugyancsak ma kezdi meg a Jobbik háromnapos kihelyezett frakcióülését, amelyet a párt Siófokon tart. A zárt körű rendezvény a korábbiakhoz hasonlóan Vona Gábor pártelnök helyzetértékelésével kezdődik. A kampányra való felkészülés, valamint a Jobbik béruniós kezdeményezése mellett várhatóan előkerülnek a párt új holdudvarát adó értelmiségiek is. Dúró Dóra, a Jobbik Országgyűlési képviselője lapunknak korábban elmondta: a háromnapos frakcióülés után első alkalommal áll a nyilvánosság elé Steinmetz Ádám, a Jobbik Somogy megyei jelöltje.

Az LMP frakciója Zalaegerszegen tart pénteken és szombaton kihelyezett frakcióülést – tudtuk meg a párt sajtóosztályán. Kanász-Nagy Máté szóvivő a Magyar Nemzetnek korábban azt mondta: a fő témák között lesz, hogy a jövőben is mindent megtegyenek a parlamentben az orosz-, illetve az atomfüggőség ellen, továbbá az ország „putyinizálódásának” megakadályozásáért - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×