eur:
393.34
usd:
367.71
bux:
66268.5
2024. április 24. szerda György

Eddig biztos nem lesz újabb Tesco-sztrájk

Szeptember 25-ig adtak haladékot a szakszervezetek a Tescónak, vagyis a cégvezetésnek ekkorra kell elkészítenie az áruházak működését áttekintő programot - tájékoztatta az InfoRádiót Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Október másodikáig biztosan nem lesz újabb Tesco-sztrajk – nyilatkozta az InfoRádiónak Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, azt kérték a Tescó vezetőségétől, hogy szeptember 25-ig juttasson el az érdekvédőknek egy olyan jelentést, amelyben válaszol a létszámnövelésre vonatkozó követelésre, illetve arra, hajnaldó-e teljesíteni a kért 25 százalékos bérfejlesztést. A javaslatról október 2-án egyeztetnek.

"A listában szerepelni fog mind a 206 áruház, az összes munkakörben dolgozók létszáma, és javaslatot fog tenni arra, hogy hol milyen szinten kell létszámot emelni. Ezt a szakszervezetek meg fogják vizsgálni, ahol el lehet fogadni, elfogadják."

Bubenkó Csaba hozzátette, továbbra is az az álláspontjuk, hogy szükség van a 15 százalékos létszámemelésre. A szakszervezeti vezető jelezte, a sztrájk lehetősége továbbra is fennáll, a sztrájkbizottságok működnek, de a megállapodtak, hogy amíg zajlanak az egyeztetések, október 2-ig nem szerveznek munkabeszüntetést.

"Óriási előrelépés, hogy szerdán délelőtt a cég közép-európai első számú vezetőjével, aki az angol igazgatóság tagja, videotelefonos megbeszélést folytatnak a szakszervezet vezetői. Így a döntés felgyorsításában, a garanciavállalásban magasabb szintre kerülhet a megállapodás ügye."

Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezető igazgatója hétfői közleményében azt írta, továbbra is mindent megtesznek, hogy hosszú távon fenntartható megoldást találjanak a kollégák által jelzett problémákra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×