eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nem kezdik el a Lánchíd és az alagút felújítását

Nem kezdik el a Lánchíd és az alagút felújítását

Csak 2018-ban kezdődhet el a Lánchíd és az alagút rekonstrukciója. A Városháza tájékoztatása szerint két és fél év alatt végezhetnek a mintegy 22 milliárd forintos beruházással.

Idén már nem kezdődik el a Lánchíd és az alagút felújítása – közölte a Városháza az InfoRádió megkeresésére. A Fővárosi Önkormányzat sajtóosztálya jelezte, hogy a híd és az alagút lezárása és a tényleges munkavégzés csak várhatóan az idén novemberben meginduló közbeszerzés lefolytatása és a nyertes kivitelezővel való szerződéskötés után indulhat el - várhatóan 2018-ban. A Városháza szerint a teljes beruházás két és fél év alatt végezhető el.

A főpolgármester tavasszal azt mondta, hogy egy hosszabb folyamat eredménye lesz a munkálatok elkezdése. Tarlós István kiemelte, hogy először kiviteli terveknek kell készülniük, közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, ezért a beruházás csak a vizes vb után kezdődhet el.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója júliusban az InfoRádió Aréna című műsorában már arról beszélt arról, hogy idén csak a közbeszerzéseket tudják kiírni, de

a rekonstrukciós munkálatok csak 2018-ban kezdődhetnek el.

A Budapesti Közlekedési Központ beruházás részleteiről korábban azt írta, hogy a rekonstrukció 22 milliárd 330 millió forintból valósul meg. A BKK jelezte, hogy a Lánchíd és az Alagút keleti kapuja a Világörökség része, a rekonstrukció tervei ezért az örökségvédelem bevonásával készültek el. A hídfők, a pillérek és a kőoroszlánok kőfelületeit szakértők bevonásával kell restaurálni.

Elvégzik a közúti pályalemez és a járdák elbontását és újjáépítését, a megmaradó acélszerkezetek javítását, továbbá korrózió elleni védelmét. A köz- és díszvilágítás korszerűsítését is megoldják, így a híd díszvilágítása is új funkciót kaphat, ezzel lehetővé válhat különböző színek megjelenítése is. Ha szükséges, akkor a Duna-meder rendezése is a projekt része lesz. Megújulnak és kiszélesednek a pesti és a budai hídfőben lévő gyalogos aluljárók is, illetve a tervek között szerepel Budán nyilvános WC kialakítása a hídfőben.

 Eközben megújul az alagút gépészeti- és légtechnikai rendszere, szigetelése és belső borítása. Korszerű ledes világítás építenek ki itt is. Újraosztják a közúti és gyalogos felületet, átépítik a Clark Ádám teret is, ahol a körforgalom mérete csökken, a gyalogosterek pedig bővülnek. A felújítás idején a Lánchíd-Alagút útvonalat teljesen lezárják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×