eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Járulékot csökkentene a kormány, mindenkit érint

A jövőre ígért 2-2,5 százalékpontos munkaadói tehermérséklésnél nagyobb mértékben, akár 4 százalékponttal is csökkenhetnek a járulékok – értesült a Magyar Idők.

A kormány a munkaadói és a munkavállalói oldallal közösen októberben várhatóan felülvizsgálja a tavaly megkötött bérmegállapodást. Az is elképzelhető, hogy napirendre kerül a munkavállalók által fizetett járulékok lefaragása is, valamint az ígértnél nagyobb mértékben nőhet a minimálbér és a garantált bérminimum is. A nagyobb mértékű járulékcsökkentést a munkaadók is szorgalmazzák, ráadásul ezzel az ország versenyképessége is javulhatna. A keresetek emelkedése pedig hozzájárulna a magasabb hozzáadott értéket képviselő munkahelyek létrejöttéhez, ez magasabb GDP-növekedést eredményezne, ami szintén növelné a versenyképességet.

Elemzők arról beszéltek a Magyar Időknek ha a nagyobb keresetemelés miatt nő a bértömeg, az növeli a költségvetés lehetőségeit is. Ezt egyébként a számok is igazolják: a büdzsé mozgástere már most is elég nagy, lenne fedezet az újabb adócsökkentésre. Az öt legnagyobb köztehertípusól az év első hét hónapjában 6530 milliárd forint folyt be, ez 315 milliárd forinttal meghaladja a múlt év hasonló időszakának adatát. Az év végén akár százmilliárdos tételnek is helyet kereshet a kormány. Az utóbbi időben ezeket a pluszforrásokat, legalábbis részben, az adók csökkentésére használta fel a kabinet - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×