eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Gyurcsány Ferenc szerepléséről is szavaz tízezernyi párttag

Gyurcsány Ferenc szerepléséről is szavaz tízezernyi párttag

A Demokratikus Koalíció (DK) pártszavazáson kérdezi meg tagságát, folytassanak-e tárgyalásokat a 2018-as parlamenti választások 106 egyéni körzetében a jelölések összehangolásáról más pártokkal - mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

"A Demokratikus Koalíció a 106 egyéni választókerületben való együttműködésnek a híve. Ezt hívjuk "egy az egy ellen politikájának". Az lenne a cél, hogy mind a 106 körzetben egy fideszes jelölttel egy demokratikus ellenzéki képviselőjelölt álljon. Ez ugyanis a kormányváltás előfeltétele".

A pártszavazás másik kérdése az lesz, hogy

legyen-e közös lista, ha azon Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke nem szerepelhet. 

"Mi azt mondjuk, hogy meg kell állapodni az egyéni körzetekben, mert ez kormányváltás feltétele. De az, hogy külön vagy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok, az ebből a szempontból mindegy, mert az a politikusok hatalmi ügye. Biztos, hogy nem lesz kormányváltás, ha egymással szemben indulunk az egyéni körzetekben. Ezért azt javasoljuk, hogy ezekről mindenképpen állapodjunk meg, a lista kérdése pedig ez ügyben nem fontos" - nyilatkozta a DK ügyvezető alelnöke.

Tízezernyi párttagjukat kérdezik meg egy hatnapos pártszavazáson.

"Rajtunk nem múlik az összefogás"

- jelentette ki Molnár Csaba. "Mi úgy látjuk, hogy rajtunk kívül talán nincs is nagyon olyan párt, amelyik feltétel nélkül hajlandó tárgyalni a demokratikus ellenzéki együttműködésről. Azért is kérjük a pártszavazáson a párttagok megerősítését, hogy továbbra is szorgalmazhassuk a tárgyalásokat".

Az ellenzéki pártok között a közös lista lehetőségéről és a közös lista állításáról szóló tárgyalások január elején teljesen leálltak - tette hozzá Molnár Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×