eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Káosz a Balatonon: kitört a tél!

Káosz a Balatonon: kitört a tél!

A MÁV-nál vége a nyári menetrendnek, ennek pedig súlyos következményei lettek: peronon maradt utasok, ideges kalauzok, vagonban nyomorgó biciklisek.

A Pénzcentrum egyik olvasója arról számolt be, hogy vasárnap a balatonakarattyai vonatállomáson

kaotikus helyzet alakult ki a peronon,

mert egy nagyobb társaság szeretett volna felszállni biciklivel a vonatra, de kiderült, hogy nincs bicikliszállító kocsi. Megkérdezték a kalauzt, hogy mikor jön olyan vonat, amelyre ennyi biciklis felfér, és elárulta: legközelebb jövő nyáron, mert augusztus 28-ától érvényes a téli menetrend, és ilyenkor

a vasúttársaság nem közlekedtet kerékpárszállító szerelvényeket.

A lapnak a MÁV ügyfélszolgálata megerősítette, hogy a nyári menetrendig nem közlekedtetnek kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, és az is kiderült, a hagyományos vagonokban az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, a rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

Végül a megengedett kettő-négy biciklinél valamennyivel többet, és nem is csak az előtérbe engedtek fel a szerelvényre, így oldódott meg az akarattyai porbléma.

Az InfoRádió olvasói is jelezték, hogy vasárnap a kerékpár nélkül utazók is nehezen jutottak fel a Balatonról Budapest felé tartó szerelvényekre, sok kocsiban már állva sem lehetett utazni, annyian tartózkodtak a vonaton.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×