Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Családügyi kabinet alakul - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Családügyi kabinetet hoz létre a kormány. Kiemelt helyet kap az oktatás az MSZP készülő kormányprogramjában. Átszakadt egy folyami gát Houstontól délre, menekülésre szólította fel a lakosságot a megye vezetője. A nap legfontosabb hírei augusztus 29-én.

Családügyi kabinetet hoz létre a kormány. A testület a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma lesz. A kabinet elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter lesz.

A következő években 95 milliárd forint uniós forrás jut gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre - jelentette be a területért felelős államtitkár. Czibere Károly hangsúlyozta, hogy ezek nem kiadások, hanem a jövőben megtérülő befektetések lesznek.

Évente átlagosan 20 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak a háztartási nagygépek cseréje - jelentette ki a fejlesztés- és klímapolitikáért is felelős államtitkár. Szabó Zsolt az M1-en közölte azt is, hogy szeptember 21-én indul a gázkonvektor csereprogram.

Kiemelt helyet kap az oktatás az MSZP készülő kormányprogramjában - jelentette be fővárosi tájékoztatóján a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Botka László elmondta: a párt a GDP 6 százalékára növelné az ágazatra szánt állami forrásokat.

Felméri a fiatalok nyelvtudását ősszel az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Azt szeretnék kideríteni, mi az oka annak, hogy itthon az európai átlagnál kevesebben beszélnek nyelveket.

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek. Lepsényi István gazdaságfejlesztési államtitkár elmondta, hogy jogi személyek vásárlásánál 5 darabról 35-re emelkedik a támogatható autók száma, költségvetési intézményeknél pedig nem lesz felső határ.

A Mávinform tájékoztatása szerint az Utasellátó Központ valamennyi dolgozója munkába állt, így a nemzetközi vonatok a tervezett kocsikkal indulhattak el. Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet alelnöke az InfoRádióban azt mondta: az érdekképviselet azt követeli, hogy a cég ne szüntesse meg az étkező és hálókocsikat.

A tengerek elszennyeződésének, túlhalászásának kérdését és a párizsi klímacsúcson tett svéd vállalásról tárgyalt a magyar államfő 16. Károly Gusztáv svéd királlyal Stockholmban. Áder János szerint érdemes tanulni Svédországtól, ahol széleskörű politikai megegyezés van a jövő generációt érintő környezeti döntések meghozatalában.

Aggodalmát fejezte ki a lengyel jogállamiság helyzete miatt Angela Merkel német kancellár. Beata Szydlo lengyel kormányfő úgy reagált, hogy Varsó védeni fogja az Európai Unió alapértékeit.

Otthonaik elhagyására, menekülésre szólította fel a lakosságot a texasi Brazoria megye vezetője, miután a Harvey hurrikán okozta áradások következtében átszakadt egy folyami védőgát, Houstontól délre. Közben már Louisana államban is pusztít a hurrikán, amelyet szintén katasztrófa sújtotta területnek nyilvánított az amerikai elnök.