eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vigyázzon ma a Messengerrel!

Vigyázzon ma a Messengerrel!

Úgy tűnik, mintha az ismerősünk küldött volna egy érdekes linket vagy videót, de valójában rosszindulatú reklámprogramot tölt le a gépre és továbbterjeszti magát egy, a Messengeren az elmúlt napokban különösen intenzíven dolgozó kártevő - figyelmeztet a hvg.hu.

Egy ismerősünk nevét és a “video” kifejezést tartalmazza az a facebookos chaten / Messengeren érkező üzenet, amelyre Makay József kiberbiztonsági szakértő hívta fel a figyelmet a hvg.hu-n.

Az üzenetben lévő linkre kattintva egy olyan oldalra jutunk, amely első ránézésre videót mutat, de valójában egy olyan dokumentum jelenik meg a felhasználó előtt, amely egy, a fertőző és reklámokat megjelenítő oldalakra mutató linket rejt.

Ne kattintson a lejátszógombnak hitt linkre!

Az oldal szerint a gyakorlottabb felhasználóknak már maga az üzenet is gyanakvásra adhat okot, de a kártevő terjedési sebességére való tekintettel úgy tűnik, az internetezők jelentős része nincs még felkészülve az ilyen jellegű támadásokra. Így aztán a gépet kéretlen reklámokkal elhalmozó vírus elég gyorsan terjed a magyar facebookozók körében is.

Ide kattintva megtudhatja, mit ajánl a hvg.hu, ha gyanúsan viselkedik a gép vagy az a gyanúja, hogy elkapta a vírust.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×