eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szeretnénk, ha az önvezető autó parkolóhelyet is találna

Szeretnénk, ha az önvezető autó parkolóhelyet is találna

Már több vágyott funkciót, például automatizált parkolást vagy parkolóhelyek keresését is társítanak az önvezető járművekhez az autósok - derül ki a Bosch kutatásából, amelyet a cég munkatársa ismertetett az InfoRádióban. Hack Mónika kifejtette, hogy az autonóm autók a járműpiacot is tovább élénkíthetik.

Azért készült a kutatás, mert a cég fontosnak tartotta megismerni, hogy a leendő felhasználók mit gondolnak az önvezető autókról és mik a preferenciáik – mondta el a Bosch munkatársa.

„A felmérésben résztvevők több mint fele azt mondta, hogy az automatizált funkciók előnyt jelentenek egy új autó vásárlásakor, a férfi válaszadók 52 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az önvezető technológia nagyban élénkíti az érdeklődésüket egy új autó vásárlása iránt.”

Hack Mónika elmondta, hogy a felmérésből kiderült az is, hogy minél fiatalabb a sofőr annál nyitottabb egy automatizált vezetési funkcióval rendelkező autó megvásárlása iránt. A kutatást végző cég munkatársa jelezte, az eredmény általánosságban pozitív lett.

„A megkérdezettek többsége bizalommal tekint az autonóm technológiára.”

A felmérést a Bosch hat országban végezte el, országonként ezer, 16 évesnél idősebb, érvényes jogosítvánnyal rendelkező válaszadóval – mondta Hack Mónika.

„A válaszadók 68 százaléka a kényelem szempontjából vár javulást, 60 százalék pedig a közlekedésbiztonság területén is.”

A többség egyetértett abban, hogy az önvezető autók megkönnyítik a rohanó életet azzal, hogy átveszik a vezetés – a kormányzás, a gázadás és a fékezés - terhét, és mivel biztonságot ad, kevesebb a stressz is – mondta a Bosch munkatársa. Hack Mónika hozzátette, a megkérdezettek 63 százaléka pihenésre, 61 százalék az utasokkal való beszélgetésre fordítaná az így fennmaradó időt.

„A megkérdezettek 67 százaléka szerint hosszabb távolságok megtételekor nagyon hasznos lenne az automatizált vezetés és 61 százalék a szabadidős utazásakor is szívesen használna önvezető autót.”

A leginkább vágyott funkciókról szólva Hack Mónika elmondta, a válaszadók 65 százaléka az önálló parkolást említette, 60 százalék azt mondta, a belvárosban az automatizált parkolóhely-keresés is jól jönne, illetve 59 százalék üdvözölné, ha nagyobb torlódások esetén nem kellene stresszelnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×