eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Így kedveskedik a kormány

Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin ismertetése szerint a családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat. Hozzátette:

az előre hozott utalás csaknem 1,3 millió családnak jelent majd könnyebbséget.

Az államtitkár a tanévkezdést megkönnyítő intézkedéseket ismertetve azt hangoztatta, a kormány minden segítséget megad, hogy a családoknak minél kisebb tehertételt jelentsen a szeptemberi iskolakezdés.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, 2010-hoz képest jövőre 550 milliárd forinttal nőnek az oktatási rendszerre fordított források, ez a növekvő GDP mellett is növekedést jelent.

Közölte, szeptembertől 751 ezer általános oskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma pedig 314 ezer.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×