Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új szer: 18-an kerültek kórházba pár óra alatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba Budapesten a Stadionok metrómegálló környékéről. A rendőrség nyomozást indított.

A rosszullétek kapcsán később három embert állítottak elő. Az ATV úgy tudja, hogy néhány óra leforgása alatt 18-an kerültek kórházba dizájnerdrogok miatt.

A fiatalok tudata zavart volt, alig álltak a lábukon. Mindannyian a X. kerületben, a Hungária körút - Hős utca környékén lettek rosszul.

„Reggel 8 és délután 4 óra között 15, aztán a nap folyamán még 3 beteg érkezett, mind közterületről, nagyjából mindegyik egy régióból, tehát néhány háztömbnyi területről, hasonló kórelőzménnyel: tudatzavarral, felmerült, hogy valamilyen tudatmódosító szer használata történt az ő esetükben” – mondta Pap Csaba toxikológus, az ATV Híradójának.

A 18 beteg többsége huszonéves férfi volt, de volt köztük egy 15 éves is. Már mindannyian jobban vannak, mindenki hazamehetett.

A Hungária körút-Hős utca környéke, Budapest egyik legelhanyagoltabb területe. Helyiek szerint a kábítószerező fiatalok látványa itt mindennapos.

Pap Csaba szerint a mostani eset kirívó, de nem egyedi. „Amikor terítenek egy új anyagot, ami vadonatúj és még senki nem ismer semmit a szer hatásával kapcsolatban, akkor elő szokott fordulni, hogy sokan érkeznek, emlékezhetünk 2015 májusára, amikor a közösségi oldalról elnevezett tabletta terjedt el, vagy 2016 elejére, amikor megint volt egy ilyen halmozott eset vidéken, Szolnok környékén” – emlékeztetett a szakember.