eur:
395.11
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Gyerekek, közösségi oldalak, kütyük - ezt gondolják a magyar szülők

Gyerekek, közösségi oldalak, kütyük - ezt gondolják a magyar szülők

Minden harmadik magyar már akár 7 éves kortól saját digitális eszközöket adna a gyerekek kezébe.

A legtöbben azonban korlátoznák azok használatát, 14 év alatt például a „kész a lecke” a leghatékonyabb varázsszó. Az általános iskolások közösségi oldal-használatát a magyarok kétharmada ellenzi, de egyharmaduk örülne neki, ha a gyerekének egyszer lenne majd saját YouTube-csatornája, vlogja.

Az iskolai mobilozás a válaszadók kétharmada szerint problémát jelent, az internetbiztonságra pedig a többség beszélgetéssel hívná fel a figyelmet - derült ki az Euronics digitális felmérésének eredményeiből.

  • 10-ből 4 szülő, akinek 14 évnél fiatalabb gyermeke van, napi legfeljebb három órában maximalizálja azt az időt, amit okostelefon, tablet vagy számítógép nyomkodásával tölthet el a gyermeke.
  • Internetbiztonság: a többség (53%) úgy véli, hogy a legjobb elbeszélgetni a gyerekekkel a témában, vagy a gép előtt ülve megmutatni, hogy mire kell figyelni.
  • Érdekes, hogy azoknak, akiknek még nincs gyereke közel kétszer olyan hatékonynak (29%) tartják az oktatóvideókat, mint azok, akiknek már van (17%).
  • A válaszadók háromnegyede szerint problémás az iskolai mobilozás, és sokan ellenzik az általános iskolások közösségioldal-használatát is. 
  • Mi a helyzet azzal, ha mesevideóval kötjük le a kisgyereket a családi étkezések ideje alatt? A szülőknek csupán 15%-a gondolja, hogy jó ötlet, az egyedülállók majdnem 40%-a viszont egész jó tippnek tartja.
  • A kézírás eltűnését a megkérdezetteknek csupán 5%-a jósolja a jövőben.
  • Minden harmadik válaszadó örülne, ha a gyermeke egyszer saját YouTube-csatornát indítana.
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×