eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Itthon is téma a terror - a nap hírei

Lelőtte a katalán rendőrség a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét. Szeptembertől lehet ismét pályázni a gázkonvektorok cseréjére. Újabb szennyezett tojást talált a Nébih magyar származású tojásokban. A nap legfontosabb hírei augusztus 21-én.

Lelőtték a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, Junesz Abujakubot, aki a csütörtöki terrortámadásnál a kisteherautót vezette - erősítette meg a katalán rendőrség. A 22 éves marokkói születésű férfi múlt csütörtökön Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtott egy kisteherautóval. A támadásban 13 ember vesztette életét, több mint 120 pedig megsérült.

A finn rendőrség nem zárja ki az összefüggést a pénteki turkui késeléses támadás, valamint a spanyolországi merényletek között. A turkui fő gyanúsított két nőt halálra sebzett késével, további nyolc embert megsebesített.

Marseille-ben buszmegállókba rohant egy autó, egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült. A jármű vezetőjét a helyszínen őrizetbe vette a francia rendőrség, megkezdődött a kihallgatása.

Az európai terroristatámadások miatt azonnali tájékoztatást kér a nemzetbiztonsági bizottság elnöke. A szocialista Molnár Zsolt Pintér Sándor belügyminisztertől és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől vár tájékoztatást arról, hogy a spanyolországi, finnországi merényletek érintik-e közvetlenül Magyarország biztonsági helyzetét.

Határozathozatal nélkül zárult a parlament rendkívüli ülése. Az ellenzéki kezdeményezésre összehívott ülésen az MSZP a felsőoktatási törvény eltörlésére tett javaslatot, majd a napirendet az LMP kiegészítette a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célzó indítványával. Az ülésen azonban sem a kormánypártok, sem a Demokratikus Koalíció független képviselői nem vettek részt, így az nem volt határozatképes.

Jelenleg nincs fedezet arra, hogy a Magyar Víziközmű Szövetség dolgozóinak egységesen emelkedjen a fizetése 2017-ben és 2018-ban - közölte a szervezet elnöke. Kurdi Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a megfelelő színvonal fenntartására a fogyasztóknak 30 százalékkal kellene többet fizetniük, de a szövetség olyan javaslatokon dolgozik, amelyek nem okoznak díjemelést.

Szeptembertől 21-től lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére az Otthon Melege Programban. A támogatásra összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Biztonsági szempontból nem történt rendkívüli esemény az augusztus 20-i központi rendezvényeken - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Kara Ákos kiemelte: látványos, biztonságos és értékőrző lett az államalapítás ünnepe.

Jövőre több nemzetközi vonaton csökkenti az étkező- és hálókocsi szolgáltatást a MÁV-Start. Az indoklás szerint a szolgáltatás veszteséges volt az elmúlt években.

Sztrájkbizottságot alapított a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is a Tescónál kialakult bérproblémák megoldása érdekében, hasonlóan a cégnél működő másik munkavállalói érdekképviselethez. A szakszervezetek kedden küldik el közös követelésüket a Tescónak.

Csaknem 817 milliárd forint hiánnyal zárt az első 7 hónapban az államháztartás központi alrendszere. Ez az idei éves előirányzat 70 százaléka. A nemzetgazdasági tárca adatai szerint az államháztartás helyzete stabil, a 2,4 százalékos hiánycél teljesíthető.

Újabb szennyezett tojást talált a Nébih, magyar származású friss termék vizsgálatakor. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma fipronilt mutatott ki a tojásokban. A hatóság elrendelte a tétel kivonását a forgalomból.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×