eur:
394.62
usd:
369.67
bux:
65678.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Tovább tart az ellenőrzés a Balatonnál, ön is érintett lehet

Tovább tart az ellenőrzés a Balatonnál, ön is érintett lehet

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. folyamatosan ellenőrzi a horgászokat a Balatonnál. A július legnagyobb fogása hét varsa volt, melyeket Balatonboglárnál találtak meg, de még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra.

Harmincnyolc esetben intézkedtek júliusban a halászati őrök. Az esetek közel harmadában horgászengedély hiánya miatt kell majd büntetést fizetniük a szabálytalankodóknak. Tizennégy esetben állami jegyet sem, további öt esetben „csak” területi jegyet nem tudtak felmutatni az ellenőrzés alá volt horgászok.

A július legnagyobb fogása két német állampolgárhoz köthető, akiket Balatonboglárnál értek tetten illegális halászeszközök használata közben. 18 méternyi varsa került elő azon az éjszakán.

70 méter hálót találtak a halőrök júliusban, 20-at a Kis-Balatonon, 50 métert pedig Vonyarcvashegynél szedtek fel, egyik esetben sem sikerült az elkövetők nyomára bukkanni.

Változatlanul sok volt ebben a hónapban is az őrizetlenül hagyott horgászeszköz és még mindig vannak olyanok, akik nem, vagy nem a valóságnak megfelelően vezetik a fogási naplót. Négyen akadtak fenn az ellenőrzésen azért, mert az előírtnál több bottal szerettek volna zsákmányt ejteni.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×