eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szerdán kell börtönbe vonulnia Tátrai Miklósnak

Szerdán kell börtönbe vonulnia Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti vagyonkezelő egykori vezetőjének. Az úgynevezett Sukoró-ügy miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kúria.

A Pestisrácok.hu értesülése szerint augusztus 16-án, szerdán a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kell megkezdenie büntetését Tátrai Miklósnak. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőjét három év börtönbüntetésre ítélte a Kúria hűtlen kezelés kísérlete miatt. Azonban a lap szerint a volt állami vezetőt, akár már 10 hónap múlva szabadon engedhetik .

2008 júliusában a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a későbbiekben építendő M4-es autópályához szükséges terület biztosításához úgy döntött, hogy 70 hektár Sukoró külterületén fekvő, állami tulajdonú ingatlant elcserél 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra. A csereszerződést az állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még aznap aláírta egy izraeli-magyar üzletemberrel.

A sukorói telket a független értékbecslő több mint egymilliárd forintra, a Pest megyei ingatlanokat 787 millió forintra értékelte. Az ügylet földhivatali bejegyzését megakadályozta, hogy az illetékes ügyész eljárási hibára hivatkozva óvást emelt, így az eljárást újra kellett kezdeni. Egy évvel később nyilvánosságra került, hogy az izraeli- magyar üzletember által képviselőt befektetőcsoport a Velencei-tó melletti partsávon szállodát, kaszinót, üdülőközpontot kíván építeni.

A Gyurcsány-kormány kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet. Bajnai Gordon volt miniszterelnök viszont vizsgálatot kért kormányzása idején ezért még 2009- ben a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt vizsgálatot indított. A főügyészség által kirendelt igazságügyi szakértői jelentésből kiderült, hogy a csereszerződésben lévő területeket áron alul értékelték, így a szerződés teljesülése esetén több mint egymilliárd forint vagyonvesztés érte volna az államot.

A rendőrség 2010-ben vette őrizetbe Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, a cég volt értékesítési igazgatóját. Az ügyészség 2012-ben emelt vádat, összesen öt emberrel szemben. A büntetőper 2013. január elején kezdődött meg a bíróságon. Jogerős ítéletet a Kúria hirdetett az ügyben indén június elején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×