eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gőgös Zoltán: Óriási bűn a Balatont elzárni a közembertől

Törvénymódosítással akadályozná meg az MSZP, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolja és beépítse a Balaton-parti kempingeket.

Egy négymilliárd forintot érő, öt hektáros balatonakali kemping 240 millió forintért kelt el, és utána bezárt, majd hasonló sorsra jutott egy másik, három hektáros tóparti szálláshely is - mondta sajtótájékoztatóján az MSZP elnök-helyettese. Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint a Balaton melletti kempingeket felvásárló Mészáros Lőrinc házakat akar építtetni ezeken a területeken.

„A Balaton elzárni a közembertől – óriási bűn. A Balaton nem erre való.

Ahogy Európa tavainál, elképzelhetetlen, hogy ne lehessen körbejárni, hogy ne a közösség érdekeit szolgálja.”

Az ellenzéki politikus törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a Balaton-parti kempingek felvásárlásának és bezárásának megakadályozása érdekében.

„A Balaton-törvény módosítása arról szólna, hogy bármikor korábban és mai napon kempingként, illetve strandként üzemeltetett területeken csak a funkciónak megfelelő beruházásokat lehessen végrehajtani. Továbbra is be lehet építeni 15 százalékig, de az legyen étterem, vizesblokk, szálláshely. Most is vannak mobilházak, ami nagyon kedvelt dolog. A Fidesznek most színt kell vallania. A törvényjavaslatot benyújtottuk, a hatálya január 1-je lenne. Egy gombnyomással, akár a rendkívüli ülésnapon, ha hajlandóak lennének bejönni, meg lehetne szavazni.”

Az MSZP azt is tudni szeretné, miért kellett egy harmadik kikötőt is építeni a balatonkenesei honvéd üdülőben, ahol Áder János köztársasági elnök is meg szokott pihenni - tette hozzá Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt elnök-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×