eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kollégium Plusz karolja fel a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket

Száztízmillió forintos keretösszeggel kollégiumi modellprogram indul halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok számára - számolt be a Magyar Hírlap.

A kormányzati tájékoztató szerint a programot olyan felső tagozatos gyermekek számára tartják szükségesnek kialakítani, akik egyszerre igénylik a kollégiumi elhelyezést és a gyermekjóléti prevenciót.

A Kollégium Plusz elnevezésű projekt célja "olyan fenntartható, esélyteremtő, a társadalmi felzárkózást segítő plusz funkció modellezése működő kollégiumok bázisán, amelynek révén áthidalható a gyermekjóléti rendszerben tapasztalható szolgáltatási hiány".

A támogatás felhasználásához a kollégiumok számára feltétel egyebek között a sport- és egyéb szabadidős tevékenység biztosítása, egyéni fejlesztési tervek készítése és az együttműködés az illetékes gyermekjóléti szolgálattal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×