Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiadták a riasztást: jön a zuhé, a szél és a jég

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elsőfokú, citromsárga és másodfokú, narancssárga riasztást is kiadott heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország középső részén pénteken is marad a hőség, piros riasztás van érvényben.

Az ország nyugati részét már csütörtök este elérték a zivatarok, az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat. Az Időkép radarképén látszik, hogy estére Vas és Zala megyébe már megérkezett a heves zivatar - aktuális radarkép itt.

zivatar

Pénteken lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé; ekkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték.

Péntekre a zivatarok miatt a csütörtöki figyelmeztetésben érintett nyugati megyékre vonatkozik citromsárga előrejelzés az OMSZ honlapja szerint.

hoseg2

Visszaesik a hőmérséklet

Szombaton eleinte a Dunántúlon és északon alakulhat ki eső, zápor, majd késő délutántól dél felől a keleti megyékben várható egyre többfelé zápor, zivatar. A Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik az északnyugati szél, egy-egy viharos lökés is lehet. Keleten, északkeleten még 30-33, máshol 22-29 fok várható napközben - írta az Időkép.

Vasárnap kezdetben a keleti országrészben számíthatunk eső, záporokra, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 21-28 fok valószínű.