eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bravúros akciókkal segítettek a magyar rendőrök

Mindkét alkalommal állatok sodortak bajba közúton közlekedőket, akiken a martfűi rendőrök segítettek - egy alkalommal életet is mentettek.

Július 23-án este fél tízkor a Martfűi Rendőrőrs járőrei Rákócziújfalu közepén állították le autójukat, hogy gyalogosan is tegyenek egy kört a kis faluban, amikor lefékezett mellettük egy autó. Egy 40 éves kengyeli férfi szállt ki, a rendőrök leírása szerint "dőlt róla a verejték, alig tudott beszélni, nehezen kapott levegőt, dagadt a torka, keze, feszült a bőre – emlékezett vissza Pagony Attila törzsőrmester, a Martfűi Rendőrőrs járőrvezetője, aki Pap Adriánnal, a Készenléti Rendőrség próbaidős őrmesterével látott el szolgálatot aznap este.

A rendőrök is allergiás tünetekre gyanakodtak, és a férfi meg is erősítette: berepült autójába egy lódarázs, megcsípte.

"Egyre rosszabbul volt, éreztem, itt most minden másodperc számít. Beültettük a férfit a szolgálati járműbe, kollégám melléült, folyamatosan beszéltette, itatta, figyelte a légzését. Jelentettem a történteket az ügyeletnek, akik értesítették a szolnoki kórházat az érkezésünkről, a beteg állapotáról. Szerencsére nem volt nagy forgalom, a szolgálati jármű megkülönböztető jelzéseit használva hat perc alatt értünk a kórházhoz. Ott már a kapuban várt minket egy orvoscsoport, átvették a sérültet" - idézte fel a történteket Pagony Attila.

A törzsőrmesternek a másik esetben is fontos szerep jutott: egy árokba borult lovaskocsi alá szorult, nyílt lábszártörést szenvedett férfit mentettek ki.

Július 27-én kora délután egy helyi 54 éves férfi lovas fogatával kocsikázott a település környékén, amikor a két ló megijedt egy csatorna vizének visszatükröződésétől. A lovak megugrottak, a kocsi az árokba borult, ahonnan a lovak nem tudtak kijönni. A fogat hajtója a kocsi és az állatok alá szorult, akkor sem tudott volna kimászni egyedül, ha épségben megússza a balesetet, ám nyílt lábszártörése teljesen mozgásképtelenné tette. Zsebében ott volt mobiltelefonja, amin fel tudta hívni a 112-es segélyvonalat - olvasható a police.hu-n.

"Szabadnapos voltam, egy szál pólóban, rövidnadrágban indultam ki a robogómmal a baleset helyszínére – folytatta a járőrvezető. – Egy másik martfűi zsaru, Balassi István főtörzsőrmester is vette az adást, ő is megszakította szabadnapját. A helyszínen láttuk, egyedül nem tudjuk kiemelni a sérültet. Én a tiszaföldvári tűzoltókat hívtam, Balassi főtörzsőrmester pedig elment egy környékbeli tanyára olyan munkagépért, amit daruként használhattunk. A tűzoltók üres fecskendőtömlőit húztuk át az állatok hasa alatt, először a kocsiról kikötött lovakat emeltük ki az árokból a daruval. Utána fértünk hozzá a sokkos állapotban levő sérülthöz, akit ekkor már vártak a mentők is, sínbe rakták a lábát, és kórházba vitték. A lovakat és a fogatot egy környékbeli gazda vitte vissza, az állatoknak az ijedtségen kívül nem esett baja. A gazdát megműtötték, már otthon lábadozik, telefonon köszönte meg a segítségünket".

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×