eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ezért dugul megint a Róbert Károly körút

Ezért dugul megint a Róbert Károly körút

Továbbra is fennakadásokra számíthatnak a Róbert Károly körút környékén közlekedők, ugyanis újabb forgalomkorlátozások vannak az Árpád hídi metróállomás környezetében a 3-as metróvonal felújításának előkészületei miatt.

Folytatódik a Váci út Róbert Károly körúti csomópont átépítése, ahol ismét változott a forgalmi rend: lezárták a Váci úton befelé a balra kanyarodó sávokat a Róbert Károly körút előtt, kifelé a belső sávot a felüljáró mellett, illetve a Róbert Károly körút külső sávját az Árpád híd irányában a felüljáró után, a hídról ezért csak egy sávban lehet a Váci útra balra kanyarodni.

Ahogy arról korábban az InfoRádió beszámolt, várhatóan október 31-ig tartanak a Váci út Róbert Károly körút csomópontjában az észak-déli metró felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok. A kivitelezés több ütemben és szakaszosan zajlik, várhatóan egy, két vagy három hétig tart egy-egy útszakasz forgalmi korlátozása, ezért helyenként torlódások alakulhatnak ki.

A 3-as metró felújítása miatt egyébként nem volt teljes körű a Róbert Károly körút rekonstrukciója, ugyanis a Váci úti csomópont a metrófelújítás miatt nem volt része a beruházásnak, itt várhatóan az után is dolgoznak majd. A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy az érintett útszakaszt a 3-as metró felújítása után teszik rendbe, mert a metrópótlás idején itt járnak majd a buszok, amelyek a szokásosnál is jobban terhelik az útpályát, emellett a metrófelújítással járó födémszigetelési munkálatok érintik majd a Váci útnál lévő szakaszt.

A Róbert Károly körút felújítása májusban ért véget. Új aszfaltréteg, illetve pályaszerkezet épült, új kerékpárutakat alakítottak ki, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdák és nőttek a zöldfelületek, felújították a Lehel úti csomópontban a villamosvágányokat, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidakat, valamint, ahol szükséges volt, a közvilágítást és a közműhálózatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×