eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Durva helyzet a Balatonon - így mentik a rendőrök az embereket - videó

Durva helyzet a Balatonon - így mentik a rendőrök az embereket - videó

A siófoki, balatonföldvári, fonyódi és a balatonfüredi vízirendőrök 20 embernek segítettek épségben partra jutni vasárnap.

A Balatonon vasárnap a vízirendőrök a Balatonaliga és Balatonboglár előtti vízterületen homokpadon fennakadt vitorlásoknak segítettek, amelyek az erős hullámzás miatt nem tudtak tovább haladni.

A Badacsony előtti vízterületen az erős szél miatt leszakadtak egy hajó vitorlái és manőverezés közben a kishajó motorja feltekerte a kikötőköteleket.

A Zamárdi előtti vízterületen szintén egy vitorlás kishajó vezetője kért segítséget, aki a hajóval túl közel sodródott a parthoz és a vitorlás motorja is műszaki hibás lett.

A Balatonföldvár előtti vízterületen egy elsodródott szörfösnek, majd egy rózsaszín, flamingós gumimatracon elsodródott személynek, valamint a matracos segítségére siető szörfösnek és egy úszó személynek segítettek.

A vízirendőrök mindenkinek segítettek épségben partra jutni.

A mentések időszakában II. fokú viharjelzés volt érvényben már a reggeli óráktól az egész Balaton vízterületén.

A vízirendőrök továbbra is felhívják a figyelmet arra, hogy

a fürdőzők és a vízben tartózkodók biztonsága érdekében elengedhetetlenül fontos a viharjelzés!

  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×