eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egyre gyakrabban támadják meg a kamionosokat

Egyre gyakrabban támadják meg a kamionosokat

Az utóbbi években egyre többször támadják meg - főleg Franciaországban - a kamionokat - mondta az InfoRádiónak a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára.

Az elmúlt időszakban – a migrációval összefüggésben –, főleg a francia-angol átkelésnél, Calais környékén jellemzőek a kamionos támadások – mondta a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára. Dittel Gábor hozzátette, magyar gépjárművezetőt is megtámadtak.

„Mindent megpróbálnak.

Legutóbb lopott kamionnal akartak átmenni, ami meggondolatlanság is, hiszen az átkelés komoly biztonsági ellenőrzésein nem lehet átcsusszanni.”

A gépkocsivezetők és a munkáltatók igyekeznek alkalmazkodni a megnövekedett támadások okozta helyzethez, olyan protokollokat vezettek be, amelyek csökkentik a kockázatot – mondta a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára.

„Az egyik ilyen, hogy

hol szabad megállni.

A legtöbb vállalkozás kiadja, hogy a gépkocsivezetők úgy szervezzék az utat, hogy Calais száz kilométeres közelében ne kelljen sem pihenőre, sem tankolásra megállni. A gépkocsivezetők, akik ezek az utakat járják, felkészültek, számítanak rá, de mindig vannak, akik meggondolatlanok.”

Dittel Gábor hangsúlyozta, mindent tervezetten, meggondoltan kell végezni. A GPS-rendszer a nyomkövetésen túl sokféle adatot tud közvetíteni, de a legfontosabb, hogy a gépjárművezető ne akarja egyedül megoldani az ilyen problémát, forduljon az útvonalak mellett elérhető hatóságokhoz – hívta fel a figyelmet a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×