eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezüstérmes lett Hosszú Katinka, Milák Kristóf és a férfi pólóválogatott a vizes világbajnokságon - a nap hírei

Három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Hungaroringet – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Dupla családi pótlékot kapnak augusztusban a családok.

Ezüstérmes lett 200 méter háton Hosszú Katinka. A szám olimpiai ezüstérmese országos csúccsal csapott a célba. Szintén ezüstérmet nyert Milák Kristóf 100 méter pillangón a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 17 éves sportoló harmadszor is junior világcsúcsot úszott és tovább javította országos rekordját. Cseh László ötödikként ért célba. Kapás Boglárka 800 gyorson az 5. helyet szerezte meg a döntőben. Buhus Richárd 50 háton a 10. legjobb időt úszta, így nem jutott be a döntőbe. A magyar 4x100 as vegyes gyorsváltó a 6. helyen ért célba a döntőben. A magyar csapatnak összesen 6 érme van eddig a magyarországi világbajnokságon.

Hét magyar tisztségviselő kapott helyet a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség vezető testületeiben. Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó bizottságának tagja mostantól a FINA Műúszó Technikai Bizottságot is felügyeli.

Három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Formula-1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroringet, hogy a pálya 2026 után is része legyen a világbajnoki sorozat versenynaptárának. Erről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter beszélt, miután találkozott Chase Careyvel, az Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group elnökével.

Dupla családi pótlékot kapnak augusztusban a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence megismételte: emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot.

Augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik az európai bérunióért. Vona Gábor pártelnök megismételte: a cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai keresetekhez. A párt bejelentette azt is, hogy elengedné az egészségügyi dolgozók egészségbiztosítási járulékát és beépítené a bérükbe, emellett életpályamodellt dolgozna ki a számukra.

Kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország ellen az Európai Bizottság az igazságszolgáltatást érintő szabályozások miatt. A brüsszeli testület a hivatalos értesítő levéllel elindította az eljárást, amelynek végén egy tagállamtól megvonhatják szavazati jogát az Európai Tanácsban. A lengyel külügyminiszter nem hiszi, hogy az unió szankciókat vethetne ki Lengyelországra.

Az Egyesült Államokban John Kelly belbiztonsági minisztert nevezte ki a Fehér Ház új kabinetfőnökévé az amerikai elnök. Donald Trump hat hónap után vált meg az eddigi kabinetfőnöktől, Reince Priebus-tól.

Berlin, Peking és Moszkva után Teherán is bírálta az újabb amerikai büntetőintézkedéseket. A csomag Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen szigorú pénzügyi szankciókat fogalmazott meg.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×