eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk
Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Ha eredményes lesz a kiírt pályázat és minden engedély meglesz, akkor 2018 augusztusában elkezdődhet a Kőbánya-Kispesti vasútállomás rekonstrukciója, amelyet várhatóan 2019 végére fejeznek be - mondta a MÁV szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette: a beruházás kétmilliárd forintba kerülhet.

Már régóta szerepel a beruházási programban a KÖKI vasútállomás felújítása– mondta a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a felújításhoz uniós forrást is szeretnének bevonni.

A szóvivő jelezte, a tervezésre irányuló közbeszerzés már 2016 végén lezárult, most kell elkészíteni az engedélyezési és kivitelezési terveket és meg kell szerezni az építési engedélyeket, valamint ki kell írni a kivitelezésre a nyílt közbeszerzést.

„Ha mindez megtörtént, 2018 augusztusában megkezdhetjük a munkát és

2019 végére készül el a szép, megújult KÖKI.”

A felújítás részeként épül egy újabb akadálymentesített gyalogosfelüljáró, a meglévőt pedig felújítják, megemelik az utasperonokat, felújítják a perontetőket, korszerűsítik az utastájékoztató rendszert és térfigyelő kamerákat is beépítenek – sorolta a tervezett munkálatokat Lőcsei Virág.

„Kényelmes, korszerű és még biztonságosabb lesz az állomás.”

A beruházás körülbelül kétmilliárd forintba kerül, a költségbecslés a közbeszerzés kiírásakor lesz pontosabb – jelezte a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a megújulásig is végez apróbb csinosításokat, javításokat a cég.

„Pótoltunk üvegfelületeket az átjárón, befejeztük a teljes felület takarítását, eltávolítottunk graffitiket, de sajnos a helyükön már újak is születettek és megrongálták az üvegtáblákat is. Van egy kis szélmalomharc, de

bízunk benne, ha megújul az állomás, nagyon fogunk vigyázni rá.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×