eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bivalyerős járművek: különleges flotta került a Balatonra

Bivalyerős járművek: különleges flotta került a Balatonra

Látványnak impozáns, munkaeszköznek korszerű, rendőri és mentőtevékenység ellátásához a legmodernebb technikát felvonultató a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) öt vadonatúj kisgéphajója.

A meglévő balatoni flottát erősítő motorosok július elején érkeztek meg a tóra. Munkába állításuk után a vízirendészek még nagyobb hatékonysággal, a korábbinál is jobb reakciókészséggel tudják ellátni feladataikat - közölte a rendőrség.

Bivalyerős járművek: különleges flotta került a Balatonra

– Mind az öt hajó egyforma, 7,5 méteres Zodiac testtel és 250 lóerős Suzuki motorral rendelkezik, világszínvonalat képviselnek – mondja Horváth László ezredes, a BVRK vezetője. – Ezt a viharálló konstrukciót használják hasonló célokra a Föld számos országában, nemcsak tavakon, de folyókon és tengerek partközeli vizein is. A Zodiac márka a hajózásban a jó minőségű csónak szinonimája, évtizedek óta bizonyít tartósság, biztonság, széles körű felhasználhatóság terén. Olyan típust választottunk, ahol a hajótestet nagy szilárdságú gumiballon veszi körbe, így jelentős stabilitást garantál.

A rugalmas oldalfal megkönnyíti a vízből mentésekben a bajba jutott személyek fedélzetre emelését is.

A hajótesthez a piacon fellelhető egyik leginkább környezetbarát erőforrást párosítottuk. A motor és a hajótest magyarországi összeszerelő üzemben talált egymásra, itt kapta meg a hajó speciális berendezéseit is. A jó lóerő-önsúly arányt mutató egység a szállított személyek számától függően

akár 75-80 kilométer/órás végsebesség elérésére is képes,

ez a tempó lehetőséget ad arra, hogy a Balaton-parti vízirendészeti őrsökre szétosztott hajókkal a vízfelület minden pontja gyorsan elérhető legyen.

Bivalyerős járművek: különleges flotta került a Balatonra

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×