Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pótnagyiprogram indul ősztől

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ősztől pótnagymama- és pótunoka-kereső lehetőséget biztosít internetes felületén az Egyszülős Központ, de más szervezetek is keresik a lehetőséget arra, hogy a generációk egymásra találjanak. A jelek szerint erre jelentős a társadalmi igény, de a barátkozás hosszadalmas dolog – írta a Magyar Idők.

Bár pótnagyikereső lehetőség már most is létezik az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány honlapján, a társadalmi igény miatt ősztől kampányszerűen foglalkoznak ezzel a területtel – közölte Nagy Anna volt kormányszóvivő, az alapítvány vezetője. A szervezet 2005-ben jött létre, április óta már működik az internetes portál, a szakemberek jogi és pszichológiai tanácsadást folytatnak, rászorultakat támogatnak, üdültetnek.

nagymama

Nagy Anna közölte: az Egyszülős Központ friss kutatásában ezer egyedülálló szülőt kérdeztek meg. A kutatásból kiderül: az anyagi gondoknál is nagyobb problémát jelent az elszigetelődés, és az, hogy a szülők magukra vannak hagyva.

Ezen próbálnak segíteni az alapítványnál, nemrég indítottak egy internetes újságot, és ősztől tervezik a nagyikereső, unokakereső kampány indítását.

Nagy Anna hozzátette:

több mint 350 ezer egyszülős család van Magyarországon, ők nehezen találnak segítséget egy-egy élethelyzet, probléma megoldásához.

Tapasztalatuk szerint sok egyszülős családból hiányzik egy támogató nagyszülő, és sok nagyszülő mellől hiányzik a támogató család. Az alapítvány honlapján már most is találhatók felhívások nagyszülőktől, és levelek gyermeküket nevelő szülőktől.

Kevés egymásra találásról szóló történetről tud a Magyar Idők, viszont szinte mindenki úgy fogalmazott, hogy nagy igény lenne rá.