eur:
393.81
usd:
365.11
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A legjobb négy közé jutott a magyar férfi vízilabda válogatott a vizes világbajnokságon - a nap hírei

Az idén is rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott befektetések. A jogos károk nagyjából felét tudja megtéríteni a Green Holidays utazási iroda csődje után az Uniqa biztosító.

A legjobb négy közé jutott a magyar férfi vízilabda válogatott a vizes világbajnokságon, miután 14-5 re nyert az orosz válogatott ellen a Margitszigeten. Märcz Tamás együttese csütörtökön a görögökkel játszik a döntőbe jutásért. Az úszó számokban a női 1500 méter gyors fináléjában Kapás Boglárka a 4., Késely Ajna a 8. lett. A 200 méter gyors elődöntőjében Hosszú Katinka az 5. legjobb idővel jutott a szerdai fináléba. Férfi 200 gyorson Kozma Dominik országos csúccsal a 6. helyen ért célba, 200 méter pillangón Cseh László a 2., Kenderesi Tamás a 3. legjobb idővel jutott a szerda esti döntőbe.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az idén újabb rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott magyarországi befektetések. Szijjártó Péter a Nemzeti Befektetési Ügynökség első félévi munkáját értékelő, fővárosi tájékoztatón beszélt erről.

Regionális Szolgáltató Központot hozott létre Miskolcon a Bosch. A vállalat ezzel Európa legnagyobb kéziszerszám gyárává vált. A beruházás összköltsége 1,6 milliárd forint.

A miniszterelnöktől kért segítséget a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A kamara azt szeretné elérni, hogy Orbán Viktor képviselje ügyüket a visegrádi négyek és Franciaország szeptemberi tárgyalásain.

Harminc százalékkal bővül a gyermekvédelmi szolgálatok speciális szükségletű gyermekek számára biztosított férőhelyek száma - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: a jelenlegi 600-ról csaknem 800-ra nő a férőhely.

Három népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését tagadta meg a Nemzeti Választási Bizottság. A kérdések a párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítására, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény hatályon kívül helyezésére, illetve a kiskereskedelmi tevékenység végzésének korlátaira vonatkoztak. A testület ugyanakkor hitelesítette a székelyek honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezést. Az NVB arról is döntött, hogy Gaal Gergely, a KDNP politikusa kapja meg a Rubovszky György halálával megüresedő országgyűlési mandátumot.

Az MSZP vállalja, hogy kormányra kerülve kidolgozza a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét - közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke. Korózs Lajos kifogásolta, hogy szerinte nincs egységes jogalkalmazást biztosító szervezet, és a nyugdíjigazgatás irányítása három minisztérium alá tartozik.

A jogos károk nagyjából felét tudja megtéríteni a Green Holidays utazási iroda csődje után az Uniqa biztosító. A cég közleménye alapján az utasok kárigénye feltételezhetően meghaladja a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet, a kárösszeg mintegy 900 millió forint lesz.

Elkezdték az aláírásgyűjtést az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló népszavazáshoz az Együtt aktivistái. Juhász Péter pártelnök a referendumot kezdeményező Vágó Gábor volt LMP-s képviselővel közösen tartott tájékoztatóján úgy fogalmazott: az állami vezetők béreinek a piaci viszonyokhoz kellene illeszkedniük.

Szeptember 1-től lehet igényelni a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket a Takarék Csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezetnél és a 2 banknál - közölte a Takarék Csoport. Hétfőn két bankkal és 50 takarékszövetkezettel bővült az ilyen kölcsönöket nyújtó szolgáltatók száma.

A kidőlt fák okozták a legtöbb gondot a hétfői vihar után. A vihar elsősorban Tolna, Komárom-Esztergom és Heves megyét érintette, Budapesten és Pest megyében ezúttal nem okozott nagy károkat.

Megállapodtak az Európai Unió és Egyiptom képviselői az észak-afrikai ország gazdaságának fejlesztéséről és a szélsőségesek elleni küzdelemről. Az Európai Unió Tanácsának tájékoztatása szerint a közösség segít az egyiptomi társadalmi igazságosság előmozdításában és együttműködés várható a migrációs helyzet kezelésében.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×