eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Súlyos komplikációk léptek fel a Sportkórházban

Súlyos komplikációk léptek fel a Sportkórházban

Sajtóértesülések szerint távozik posztjáról az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója, Soós Ágnes. Eközben a Sportkórháznak már június végéig át kellett volna költöznie az új helyére, az Ortopédiai Klinika egykori épületébe, amely viszont egyelőre nem felel meg az európai színvonalú sportkórház céljainak.

Jelentős változások várhatók az Országos Sportegészségügyi Intézet, vagyis a Sportkórház működésében. Sajtóértesülések szerint várhatóan

távozik posztjáról Soós Ágnes, az intézmény főigazgatója.

A Magyar Idők úgy tudja, Ónodi-Szűcs Zoltán közölte vele a döntést, amely szerint nem akarják meghosszabbítani az egyébként nyugdíjkorba lépő főigazgató megbízatását.

A lap szerint a váltás elsődleges oka, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, és a Sportkórház sem költözött ki még az Alkotás úti épületből. Ez azért jelent problémát, mert addig a Testnevelési Egyetem sem veheti birtokba az épületet.

A Sportkórháznak az Ortopédiai Klinika egykori épületében jelölték ki a végleges helyét, ide kellett volna az előzetes bejelentés szerint június 30-ig átköltöznie először az adminisztrációnak, majd a járóbeteg-szakellátásnak, végül pedig a kórházi részlegnek.

Időközben kiderült, hogy

az épület mégsem felel meg minden szempontból egy európai színvonalú sportkórház céljainak,

annak ellenére sem, hogy a kormány tízmilliárd forintot különített el az épület felújítására és a szükséges átalakításokra és a költöztetésre.

A sportegészségügy megújításával és a Sportkórház elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásával a Sportkórház korábbi főigazgatóját, Berkes Istvánt bízta meg még tavaly nyáron Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a minisztériumot is, amely egyelőre nem kívánta kommentálni a megjelent híreket, de jelezte, hogy a következő napokban várhatóan reagálnak.

Szerettük volna megtudni, hogy miért történik váltás az OSEI élén, mikor költözik az új helyére a Sportkórház, mikor végzik el a Karolina úton az Ortopédiai Klinika egykori épületének felújítását és ez mennyibe fog kerülni, továbbá a rekonstrukció alatt hogyan oldják meg a betegek elhelyezését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×