eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

Mindenki figyeljen: ne dőljenek be ennek a profi csalásnak!

Profinak tűnő szöveget küldenek csalók az OTP Bank nevében, amely nyomatékosan felhívja a felhasználói figyelmét, hogy ne kattintsanak a linkre, ne telepítsenek alkalmazást.

Adathalász leveleket küldenek ismeretlenek az OTP Bank nevében. A küldemények egyik veszélye abban rejlik, hogy a szövege hivatalosnak tűnik.

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az alkalmazást ne töltsék le telefonjukra, ne adjanak meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobil alkalmazás áruházakban teszi közé az alkalmazásait. Az ügyfelek adatainak védelme, biztonsága érdekében kérik, hogy senki ne kattintson a felhívásban szereplő linkre.

A bank közzétette a felhívás szövegét is:

"Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország"

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják az ügyfelek adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. A bank figyelmeztet, hogy senki ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre. Ha valaki nem biztos abban, hogy kitől kapta a szöveget, segítséget kérhet az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×