eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Megkapta az európai engedélyt a Richter antipszichotikuma

Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott ki a Richter új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó Reagila gyógyszerre (cariprazine), amely az Európai Unió összes tagállamára érvényes - jelentette be a Richter Gedeon Nyrt.

A Richter kutatói által felfedezett cariprazine értékesítési jogait az Egyesült Államokban és Kanadában az Allergan (korábban Forest/Actavis) birtokolja. A termék Amerikában 2015 szeptemberében kapott törzskönyvi engedélyt, és 2016 márciusában Vraylar márkanéven vezették be skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére.

Az engedély egy több mint 15 éves kutató-fejlesztő munka eredménye. Mostantól a gyógyszert az EU összes tagállamában forgalmazhatják, de

nem kerülhet azonnal a fogyasztókhoz, előtte ártárgyalásokat kell folytatniuk a hatóságokkal,

mert ez egy meglehetősen magas árfekvésű készítmény, amelyet általában egészségbiztosítási támogatással kapnak a betegek. Ezek több hónapig, vagy egyes esetekben évekig is eltarthatnak. Ezért legkorábban 2018-19-ben vezethetik be a különböző európai országokban - mondta az InfoRádiónak Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

Magyarországon is elérhető lesz az új, originális készítmény, amelynek sajátossága, hogy a skizofréniának az úgynevezett negatív tünetegyüttesére is hatásosnak bizonyult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×