eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

Ismét vádat emeltek Gulyás Márton ellen

Gulyás Márton kormányellenes aktivista és Várnai László volt zuglói önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt az ügyészség egy tavaly július 6-i városligeti rendbontás miatt. A vádlottakat közmunkára ítélhetik - írta a Magyar Idők.

A Sándor-palota festékkel való megdobálásáról elhíresült Gulyás Márton kormányellenes civil aktivista és Várnai László volt LMP-s politikus, jelenleg a Civil Zugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője, illetve hét társuk ellen emelt vádat az ügyészség, mivel tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarták megakadályozni a Városligetben, az egykori Hungexpo területén a Liget Budapest projekt részeként megkezdett építési munkálatokat – értesült a Magyar Idők. Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész által ismertetett vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember a volt Hungexpo-irodáknál elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc elkövetőt, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

A Városliget megújítása ellen küzdő, magukat Ligetvédőknek nevező civilek tavaly márciusban a Kertem nevű, akkorra már bezárt és kiürített szórakozóhelyen alakították ki táborukat. Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a mulatónak is helyet adó egykori romos irodaházakat.

A jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását, aminek számos tiltakozó ellenszegült. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×