eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fontosnak tartja az alkalmazkodást az új technológiákhoz a külgazdasági és külügyminiszter - a nap hírei

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki a miniszterelnök. A fővárosban szerdától ismét forgalomba állnak a felújított orosz metrószerelvények.

A közép-európai térség adja a hátteret az Európai gazdaság szempontjából kulcsfontosságú német autóiparnak - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában fontosnak nevezte az alkalmazkodást a digitalizáción alapuló új technológiákhoz. Beszélt arról is: a hónap végén foglalja el washingtoni állomáshelyét az új magyar nagykövet, Szabó László szerdán veszi át megbízólevelét. A horvátországi tűzzel összefüggésben kijelentette: nem lép életbe utazási korlátozás, de arra kérte a szomszédos országba nyaralni indulóktól, hogy regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor az izraeli kormányfővel folytatott tárgyalás után hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait. Kiemelte, hogy az izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása új fejezetet nyit a két ország kapcsolatában, olyan együttműködés alapja, amely a jövőről szól. Benjámin Netanjahu üdvözölte magyar kollégája kiállását a magyarországi zsidó közösség mellett.

Ösztöndíjat vezet be a diplomás ápolók egyetemi mesterképzésére a kormány - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: a Mihalicza-ösztöndíjban összesen 1 milliárd 150 millió forintra pályázhatnak a szeptemberben induló képzésre jelentkezők.

Az országban elsőként végeztek tüdőverőér-tágítást a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A nemzetközi orvos csoport a tüdő erek magas vérnyomását csökkentette két betegnél. A módszer nagy előnye a rövid felépülési idő, a szombaton műtött betegek kedden már el is hagyhatták a klinikát.

Az Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - jelentette ki az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka Pápán. Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök elmondta: a gyakorlatsorozatban több manőver vezetését magyar parancsnokok végzik magyar katonai szervezetek és nemzetközi erők bevonásával.

Nyilatkozatot fogadott el agrárgazdasági témában a négy visegrádi ország és a három balti állam - közölte a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor elmondta: a hét ország egyetért abban, hogy az Európai Uniós forrásokból erős, a földműveseket, gazdákat támogató közös agrárpolitikára van szükség.

Nem változtatott a jegybanki alapkamaton a nemzeti bank monetáris tanácsa. Az irányadó ráta tavaly május óta 0,9 százalék. Az MNB döntéshozó testületének indoklása szerint élénkül a gazdaság növekedése, az alapkamatszint összhangban áll az inflációs cél elérésével. A monetáris tanács úgy látja, hogy a magyar gazdaságban vannak még kihasználatlan kapacitások.

A fővárosban szerdától ismét forgalomba állnak a felújított orosz metrószerelvények. A BKV tájékoztatása szerint a rekonstrukciót végző Metrowagonmash teljesítette az elsőfokú hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által előírt műszaki vizsgálatokat.

Továbbra is biztonságosnak tartja a BKK online jegy- és bérletvásárlási rendszerét a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Szeneczey Balázs azután beszélt erről, hogy az operatív működtetésért felelős T-Systems Magyarország arról adott tájékoztatást: rendszerszintű volt az a támadássorozat, amely az első két-három napon érte a szolgáltatást. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója kijelentette: számtalan próbálkozás volt, de sikeres feltörés nem történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×