eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Példátlan szexbotrány a román ortodox egyháznál - lapszemle

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az erzsébetvárosi csendrendelet szigorítását követelik a kerületiek a bulinegyed miatt. Alaposan felpörgött a dohánypiac Magyarországon, és jó eséllyel megdől idén az éves forgalmi rekord - írja a Világgazdaság.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az erzsébetvárosi csendrendelet szigorítását követelik a kerületiek a bulinegyed miatt. A hajnalig tartó ordítozásra, a részeg fiatalokra, az utánuk maradó mocsokra panaszkodnak a VII. kerület belső részein élők. Van olyan hétvége, amikor két éjszaka akár 150-200 ezer szórakozni vágyó is megfordul a kerületben – ahogy a lap fogalmaz – ellehetetlenítve az ott élők életét.

Magyarország tavaly óta felkerült a tíz legbékésebb európai ország közé, megelőzve Németországot, Belgiumot és Finnországot – közli a Portfolio az idei globális békeindexről szóló jelentésre hivatkozva. Hazán ennek ellenére több ponton negatív kontextusban kerül elő: főképp a sajtószabadság látványos visszaesésével és a széleskörű migránsellenességgel emelkedik ki a régión belül. A bolygó legbékésebb országa továbbra is Izland, míg a legkonfliktusosabb Szíria.

A Magyar Nemzet szerint példátlan szexbotrány dúl a román ortodox egyházban, miután egy bukaresti bulvárlap videót tett közzé arról, amint egy püspök szexuális kapcsolatot létesít egy teológussal. A püspököt várhatóan menesztik. Az ortodox egyház számára azért különösen kényes az ügy, mert a felekezet erőteljesen ellenzi a homoszexualitást és az azonos neműek házasságát.

Brutális béremelés jön a turizmusban – közli a Magyar Idők. A lap úgy tudja, hogy ősszel írhatják alá azt az ágazati kollektív szerződést, amelynek értelmében januártól az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók. Ezzel orvosolnák a munkaerőhiányt a turizmusban.

A Portfolio az élelmiszerek áfacsökkentésének hatásait vette górcső alá, mivel az utóbbi évben jelentősen drágult a sertéshús és egyre többször hallani, hogy semmit sem ért az áfacsökkentés, mert nem tudta leszorítani az érintett termék árát. Elemzésében a portál azonban arra jut, hogy az intézkedés megjelent az árakban, ám mivel nem ez az egyetlen árbefolyásoló tényező, tisztán csak ott látható a hatása, ahol egyéb sokkok éppen elkerülték az adott gazdasági területet.

Alaposan felpörgött a dohánypiac Magyarországon, és jó eséllyel megdől idén az éves forgalmi rekord - írja a Világgazdaság a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adataira hivatkozva. A dohánytermékek kiskereskedelmi forgalma júniusban meghaladta az 56,5 milliárd forintot, ezzel az idei második negyedévben az értékesítés elérte a 160 milliárd forintot az első fél évé pedig megközelítette a 280 milliárdot. Mindezt a lap részint azzal magyarázza, hogy a január 1-jén életbe lépett jövedékiadó-emelés hatására emelkedett a dohányáruk kiskereskedelmi eladási ára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×