eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Durva összecsapás a bulinegyedben

Az erzsébetvárosi csendrendelet szigorítását követelik Erzsébetváros lakói a bulinegyed miatt - írja a Magyar Idők. A VII. kerület belső részén élők a hajnalig tartó ordítozásra, a részeg fiatalokra, az utánuk maradó mocsokra panaszkodnak.

A Magyar Idők azt írja, egyre nagyobb a lakossági ellenállás Belső-Erzsébetvárosban, az úgynevezett bulinegyedben, az ott élők múlt csütörtökön már lakossági fórumot is tartottak. A Facebookon szerveződő Élhető Erzsébetvárosért csoport által meghirdetett rendezvényen mintegy kétszázan voltak. A tapasztalataikat összegezve az alapító kiemelte, egy valódi csendrendeletet szeretnének. Garai Dóra úgy fogalmazott, azt szeretnék elérni, hogy a szórakozóhelyek – más budapesti kerületekhez hasonlóan – reggel 6 óra helyett csak éjjel 1-ig tarthassanak nyitva.

A Magyar Idők felidézi, a fórumon elhangzott, van olyan hétvége, amikor két éjszaka akár 150-200 ezer szórakozni vágyó is megfordul a kerületben, ellehetetlenítve az ott élők életét. A lakók a hajnalig tartó ordítozáson, piszkításon kívül más súlyos problémákat is megosztottak a lakók. Sokan a nyílt prostitúciót, a drogok utcai jelenlétét, a garázda cselekményeket is megemlítették. Többen az internetes napi lakáskiadást, az Airbnb szolgáltatásait kifogásolták, mondván, sokszor olyanoknak adják ki az ingatlant, akik csak légyottokra használják azt.

A rendezvényen a vendéglátósokat a Grund vezetője, Mann Dániel képviselte, aki jelezte, nem tudja, mi a megoldás, de hozzátette, Európában van húsz város, ahol megtanulták kezelni a problémát. A kerület rendészeti igazgatója pedig azt mondta, bár a közterület-felügyelők 24 órában teljesítenek szolgálatot, kevesen vannak, ráadásul csak szabálysértések esetén intézkedhetnek.

A rendteremtés irányába mutat, hogy június végén Vattamány Zsolt polgármester kitiltotta a lakók és a járművezetők által is egyaránt kritizált sörbicikliket, a beerbike-okat. Közben a VIII. és a IX.

kerület vezetése is olyan szabályokon dolgozik, amelyek a mostaninál szigorúbban korlátoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását, ezért Erzsébetváros is kénytelen lesz módosítani helyi rendeleteit, különben még több vendég érkezhet az amúgy is túlterhelt kerületbe - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×