eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

CT-botrány: megszólalt a kórház

Az ajkai Magyar Imre Kórházban folyamatos és zavartalan a betegellátás, egyetlen tervezett CT-vizsgálatot sem mondtak le az intézményben, ahonnan az elavult CT-berendezés miatt ideiglenesen Veszprémbe szállítják vizsgálatra a betegeket - közölte a kórház főigazgatója.

Nagy Zoltán azt írta: az ajkai kórház az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság határozata értelmében "a CT berendezés életkora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból a CT diagnosztikai kivizsgálásra a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba köteles irányítani az ellátandó eseteket".

Hozzátette: a két kórház és az Országos Mentőszolgálat folyamatosan együttműködik annak érdekében, hogy nem csak a tervezett, hanem a sürgős vizsgálatok is késedelem nélkül sorra kerülhessenek. "A betegellátás folyamatos és zavartalan, a betegek tervezett vizsgálatait nem mondtuk le és erre a jövőben sem lesz szükség" - közölte Nagy Zoltán.

A főigazgató arról is tájékoztatott, hogy az ajkai kórház diagnosztikai eszközparkja felülvizsgálatának eredményeként egy új, korszerű CT berendezés beszerzésére tesznek javaslatot.

Először az RTL Híradója számolt be arról, hogy Veszprémbe irányítják a betegeket.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház megbízott főigazgatója az MTI-nek elmondta: ideiglenesen - ha szükséges, akár több hónapig is - a veszprémi kórházban végzik el az ajkai és a környező 35 kistelepülésen élő betegek CT-vizsgálatát.

A megnövekedett betegszám miatt a veszprémi kórházban meghosszabbították a CT-műszakokat, illetve kezdetben hétvégén is dolgoztak azért, hogy aki Ajkán már előjegyzésben volt, a megfelelő és tervezett időpontban átessen a vizsgálaton - közölte Dávid Gyula. Az újonnan jelentkezők CT-vizsgálatait hosszabb távon is meg tudják oldani Veszprémben, ahol az elmúlt három hétben is minden vizsgálatot a szükséges időben elvégeztek - tette hozzá a megbízott főigazgató.

A múlt héten már botrány volt egy hiányzó CT miatt. Egy lányt két kórház között szállítani, mert nem volt CT az Országos Kardiológiai Intézetben. A lány később meghalt. Az intézet főigazgatója szerint a kislány állapotát nem befolyásolta, hogy egy másik létesítménybe kellett őt átvinni CT-vizsgálatra.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×