eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Robbanhat az MSZP-ben Botka választási listája

Legkésőbb augusztus végéig az MSZP mind a 106 egyéni képviselőjelöltjét meg akarja nevezni Botka László – értesült a Magyar Idők.

Az MSZP árnyékkormánya után Botka László legkésőbb augusztus végéig össze akarja állítani a párt 106 egyéni képviselőjelöltjének listáját is.A Magyar Idők úgy tudja, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének szándéka az, hogy a jelöltek között a lehető legtöbb polgármester szerepeljen.

Hamarosan tehát kiderül, mit jelent a gyakorlatban, hogy Botka lényegében vétójogot követelt ki magának

a képviselőjelöltek kiválasztásánál.

„A miniszterelnök-jelölt kongresszusi megerősítéssel gyakoroljon együttdöntési jogot a 106 egyéni jelölt kiválasztásánál és az országos lista felállításánál” – kötötte ki programjában a szegedi polgármester.

Ez azért lehet fontos, mert Botka szerint a 2010-es kudarc főszereplőinek, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítőinek háttérbe kell vonulniuk, a vétójoggal pedig lényegében ő dönthetné el, kire vonatkozik ez a kitétel, ki nem indulhat egyéni jelöltként, illetve ki nem szerepelhet a listán.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×